Erdoğan: İsrail, gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını da hedef alıyor

İİTEnformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na video mesaj gönderen Erdoğan, 'İsrail işgal güçleri sadece masum sivilleri değil aynı zamanda sahadaki gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını da hedef alıyor. Özgür basının sesini kesmek amacıyla İsrail'in katlettiği medya mensubu sayısı da 100'ün üzerindedir' dedi.
Erdoğan: İsrail, gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını da hedef alıyor
2024-02-25 00:18:55   Güncelleme: 2024-02-25 00:18:55    

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin enformasyon bakanları, İsrail'in gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik saldırıları ve dezenformasyon faaliyetlerine yönelik olarak İstanbul'da bir araya geldi. İTT Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı bugün Beşiktaş'taki bir otelde 'İşgal Altındaki Filistin Topraklarında İşgalci İsrail Yönetiminin Dezenformasyon Faaliyetleri ve Gazetecilere ve Medya Kuruluşlarına Yönelik Saldırıları' temasıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, İsrail'in katlettiği medya mensubu sayısının 100'ün üzerinde olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

'7 Ekim tarihinden beri Gazze'de ve İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında çok büyük bir vahşet yaşanıyor. Batılı güçlerin koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi bir avuç toprak parçasına sıkıştırdığı Gazzelileri acımasızca katlediyor. Bugüne kadar 30 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz hunharca şehit edildi, 70 binin üzerinde kardeşimiz de yaralandı.


İsrail'in katlettiği Gazzelilerin kahir ekseriyetini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. İsrail işgal güçleri sadece masum sivilleri değil aynı zamanda sahadaki gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan basın mensuplarını da hedef alıyor. Özgür basının sesini kesmek amacıyla İsrail'in katlettiği medya mensubu sayısı da 100'ün üzerindedir. İsrail'in yıldırma, korkutma, susturma politikalarına rağmen gazeteciler her türlü riski göze alarak Gazze halkına ve hakikate karşı görevlerini yerine getirmektedir. Filistinli mazlumların sesi soluğu olan tüm cesur gazetecileri selamlıyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Küresel basın kuruluşlarındaki tasallutunu da kullanan İsrail'in eş zamanlı olarak dezenformasyon faaliyetlerine de hız verdiğini görüyoruz. İşlediği savaş ve insanlık suçlarını örtmek için İsrail gerçeklerin çarpıtılması ve propaganda başta olmak üzere her yolu kullanmaktadır. Yaptıkları tarafgir haberlerle batılı medya organları İsrail'in propaganda makinasının işlemesine katkı sunmuşlardır. Bu tablo karşısında İslam ülkeleri olarak sorumluluklarımızdan biri de yalanın hakikati perdelemesinin önüne geçmektir. Gazzeli kardeşlerimize yönelik barbarlıkların kayıt altına alınması, duyurulması İsrail'in dezenformasyon çabalarının engellenmesi en önemli görevlerimiz arasındadır.'