Erdoğan: Kentsel dönüşümle ilgili ne zaman adım atsak CHP ve şürekâsı hep karşımıza dikildi; her yolu denediler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete kentsel dönüşüm eleştirisinde bulunarak, 'CHP ve şürekâsının kentsel dönüşüme yönelik saldırılarının arkasında halk düşmanlığı var. Bunlar vatandaşa hizmet etmezler' dedi. 'Türkiye genelinde 6,5 milyon konutu süratle dönüştürmeyi hedefliyoruz' diyen Erdoğan, 'Bunu tamamladığımızda şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazır hale gelecek' ifadelerini kullandı.
Erdoğan: Kentsel dönüşümle ilgili ne zaman adım atsak CHP ve şürekâsı hep karşımıza dikildi; her yolu denediler
2023-08-10 15:34:31   Güncelleme: 2023-08-10 15:34:31    

Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Öncelikle dün Pençe Kilit bölgesinde operasyonlar sırasında çatışmada şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybedenleri bir kez daya yad ediyorum.

Seçim döneminde de deprem bölgesinden elimizi hiç çekmedik. Sahada yapılan ihtiyaçları, sıkıntıları yakından takip ettik. Toplam deprem bölgesinde 680 bin konutun ve 170 bin ahır, depo gibi bağımsız bölümün inşa edilmesi gerekiyor. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan insanlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için hemen kolları sıvadık.

Şimdiye kadar 160 binden fazla insanımız Yerinde Dönüşüm için başvuru yaptı. Bu vatandaşlarımız arasında 20 binden fazla Maraşlı kardeşimiz vardır. Yerinde Dönüşüm projesi ile sadece inşaatlar hızlanmayacak, ekonomi canlanacak, yeni istihdam alanları oluşacak, mahalde kültürü hayat bulacak ve konutlar daha az maliyet ile hayata geçecek.

CHP ve şürekâsının kentsel dönüşüm projelerine yönelik saldırılarının gerisinde iş bilmezlik değil halk düşmanlığı vardır. Bunlar vatandaşa hizmet etmezler, vatandaşın refahını, hayat kalitesini, yaşam standardını yükselmesini de istemezler. Bunların gözünde seçmen; ancak tıpış tıpış oy verdiği, kendilerini kayıtsız şartsız desteklediği zaman insanıdır.

Türkiye genelinde 6,5 milyon konutu süratle dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunu tamamladığımızda şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazır hale gelecek.'