ERDOĞAN: KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

'NATO'yu küresel görevlerinin gerektirdiği bakış açısı ve güce ulaşmak için daha çok çalışmalıyız'
Erdoğan: Kimsenin toprağında gözümüz yok
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton Bomonti Otel'de NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

"Yabancı düşmanlığı ve hatta sonuçları itibariyle İslam düşmanlığı belirli ülkelerin sınırlarını aşan bir niteliğe dönüşmüş durumda. Er ya da geç bu yangın bize de ulaşacaktır. Tehditlerin küreselleştiği ve güç dengelerinin değiştiği böyle bir dönemde mevcut kurumların kendilerini de gözden geçirmeleri şarttır. Fırsatların kazanımlara çevrilebilmesi için meselelerin daha kapsamlı ele alınması gerekiyor. 

NATO PA ülkelerinin parlamenterleri arasında sürdürülen istişareler devletler arası ilişkilere de ayrı bir dinamizm kazandırıyor. Kapsamlı güvenlik anlayışının öneminin arttığı günlerde diyalog ve işbirliğini güçlendirmeye ihtiyaç duyuyoruz. Bugün bu salonda 28 ülke değil, Kafkasya'dan Uzakdoğu'dan gözlemci ülkelerin temsilcileri de bulunuyor. Bu manzara NATO'nun geçirdiği dönüşümü de yansıtıyor. 

NATO üyesi ve gözlemci ülkelere olarak bulunduğumuz bu zor süreci temel insani değerleri, hakkı, hukuku güçlendirerek geride bırakabilirsek bütün dünyaya katkı sağlamış oluruz. Bunun için NATO'yu küresel görevlerinin gerektirdiği bakış açısı ve güce ulaşmak için daha çok çalışmalıyız. 

Kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin egemenlik hakkıyla da bir sorunumuz yok. Terör örgütlerini kaynağında imha etmeye çalışıyoruz.