ERDOĞAN: PKK SİLAHI BIRAKMAZSA NETİCESİNE KATLANIR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan: PKK silahı bırakmazsa neticesine katlanır!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdoğan, "PKK silahı bırakmazsa neticesine katlanır" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ölen vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum bildiğiniz gibi 13 yıllık bir iktidar süresince öncelikle demokratik açılımla başlayan bir adım vardı. Ardından çözüm süreci ile taçlandıralım istedik attığımız bu adımlarda gördük ki bu süreç istismar edilmekte. Terör örgütü buna olumlu yanıtlar vermek yerine istismar etmektedir. Bu noktada 6 -7 Ekim süreci bizler için üzüntü süreci oldu. Bütün bu olumsuz gelişmeler içinde özellikle Doğu Güneydoğu bölgesinde vatandaşlarımız devamlı tehditlerle karşı karşıya kaldılar. Bu son günlerde çığırından çıkmış durumdaydı. Bu gelişmeler Türkiye'nin çok daha farklı bir adım atması gerektirdiğini göstermektedir. 

Operasyonlar devam edecek

Sayın Obama ile de bir görüşmemiz oldu bu görüşmede IŞİD ile mücadeledeki kararlılığımızı bizler ilettik. IŞİD bir terör örgütüdür ve böyle bir terör örgütüne karşı hassasiyetimizi korumaktayız. Bu hassasiyetle ilgili ilk adım dün gece atıldı. Türkiye'nin genelinde yapılan operasyonlarla ilgili bir süreç başlatıldı. Çok sayıda zanlı gözaltına alınmış vaziyette. Gözaltına alınanlarla ilgili süreç başlatıldı. Bu sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir, bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecektir. 

Önce ben vatandaşıma korku atmosferi içinde yaşamamalarını tavsiye ederim. Şunu da bilmeliyiz, çok farklı bir mücadalenin içine girdik. Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Şehit edilen polis ve askerlerimiz var. Bir taraftan bu şehitleri neden verdik; devletin bekası için bu bedeli ödediler. Bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyecektir.

Şu anda koalisyon sürecinde olur veya olmaz, olması halinde zaten bitmiş demektir, iş başlar, olmazsa milli irade kararını verecek. Milli irade nasıl tecelli ediyorsa ona göre adım atılır. 90 günümüzü alır bu süreç ve geçici hükümetle devam edilir.