ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ!

G20 zirvesi için Çin’de bulunan Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşme sona erdi.
Erdoğan Putin görüşmesi sona erdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Putin, "Yaptığımız son telefon görüşmesinde, daha önce alınan kararların beklenenden yavaş uygulandığını söylediniz. Özellikle charter seferleriyle ilgili anlaşmanın yerine getirilmediğini ifade ettiniz. Sizin de gördüğünüz gibi Rusya hükümeti, 28 Ağustos'ta yasağı kaldıran kararnameyi imzaladı ve Rus turistleri taşıyan ilk charter uçağı Türkiye'ye uçtu" ifadelerini kullandı. Putin'e "Evet, gerçekten de dün charter seferleri başladı ve ilk uçak Türkiye'ye geldi" sözleriyle yanıt veren Erdoğan, Putin’e teşekkür etti.

İki ülke arasındaki iş birliğinin tam kapsamlı olarak yeniden başlaması için yapılacak çok şey bulunduğunu belirten Putin, Erdoğan ile bu konuları görüşeceklerini belirtti. Erdoğan ise enerji alanındaki konuların gündemleri arasında olduğunu ifade etti. Putin ayrıca "Her iki ülke de terörle mücadeledeki pozisyonlarını birçok kez dile getirdi. Umarım bundan sonra da ülkeyi normale döndürmekte ve sonrasında işbirliğimizi daha ileriye taşımakta başarılı olursunuz." ifadelerini kullandı.