Erdoğan: Seçimden sonra İstanbul ve Ankara dışındaki 79 vilayeti tek tek gezerek teşekkür edeceğiz

AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen 'Büyük İstanbul Mitingi' başladı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Resmi rakamlara göre alanda 1 milyon 700 bin kişi var. Seçimden sonra İstanbul ve Ankara dışındaki 79 vilayeti tek tek gezerek teşekkür edeceğiz' dedi.
Erdoğan: Seçimden sonra İstanbul ve Ankara dışındaki 79 vilayeti tek tek gezerek teşekkür edeceğiz
2023-05-07 21:06:56   Güncelleme: 2023-05-07 21:06:56    

İstanbul mitinginde ilk olarak İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu söz aldı.
Soylu, 'Siyasi tarihimizin tüm siyasi tarihimizin şu anda en büyük mitingini gerçekleştiriyoruz. Size bu yakışır. Saf saf dizildiniz. Hep birlikte dizildik. Hak için adalet için, dünyaya hak sözünü haykırmak için dizildik. Doğru adama, doğru zamanda verdiğiniz destek sayesinde 21 yılda bu ülkede büyük devrimlerin, büyük değişimlerin altında imza atıldı. Hepinizin sayesinde. Korkmadınız, ürkmediniz, sinmediniz, çekinmediniz. Bugün Türkiye karşı karşıya kaldığı bütün badirelere rağmen istikametine devam ediyor. Eğitimde, ulaşımda, enerjide, güvenlikte, sağlıkta, bilişimde alt yapısını tamamladı.
Türkiye'yi dünyanın standartlarına getirdi. Gezi olaylarına rağmen, 17-25 Aralık darbesine rağmen, 6-8 Ekim'de bu ülkenin güneydoğusunu yıkıp yıkmalarına rağmen, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine rağmen, bin 300 kilometrelik mesafede terör koridoru kurmak istemelerine rağmen, dünyanın en büyük salgını ile karşı karşıya kalmamıza rağmen, Ukrayna Rusya savaşına rağmen, dünyanın en büyük göç dalgasına karşı karşı kalmamıza rağmen siz Tayyip Erdoğan'ı terk etmediniz. Siz Tayyip Erdoğan'ı yedirmediniz bunlara. Reisimiz gemiyi karaya oturtmadı, selamete çıkardı, istikamete gidiyoruz' ifadelerini kullandı.
Çocukluğu döneminde okullarda kutlanan Yerli Malı Haftalarını hatırlatan Bakan Soylu, 'Tayyip Erdoğan Türkiyesinde yerli malları haftasını TEKNOFEST'te kutluyoruz. İHA'yla, SİHA'yla, Akıncı'yla, Kızılelma ile, ATAK helikopterlerimizle, Altay tanklarımızla kutluyoruz. Siz büyük devrimlerin altına imza attınız. Onun için çıldırıyorlar, saldırıyorlar. Onun için Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini hazmedemiyorlar. Allah'ın izni ile 14 Mayıs'ta reisimiz Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu millet de Kemal'e bay bay diyecek' şeklinde konuştu.
Terörle mücadelede 'kat edilen mesafeyi' anlatan Bakan Soylu, 'Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade ile terörü sildik süpürdük mü. Doğu ile batıyı birbiri ile kardeş yaptık mı. Bu ülkede ‘ben dindarım' diyen diyebildi mi. ‘Kürdüm, Aleviyim'' diyen diyebildi mi? 29 Ekim 2023 tarihinde bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak. Tayyip Erdoğan'ın yüzünü kara çıkarmamak için gece gündüz çalıştım. Sellerden teröre her yere koştum. Size bir tek şey söylüyorum İstanbul, Tayyip Erdoğan size emanettir' diye konuştu.
Mikrofonu devralan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:
* Bu ne muhteşem bir ihtişam. Her semtini ayrı ayrı selamlıyorum İstanbul.
* İstanbul'u dünyada saygın bir şehir haline getirdik.
* Resmi rakamlara göre alanda 1 milyon 700 bin kişi var.
* Benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara (Millet İttifakı) gereken cevabı verecek. İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz' derse bu iş biter.
* Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük, bugün de milletimizle yol yürüyoruz.
* Atatürk Havalimanı bizim için eskiden seyahat ettiğimiz bir yer değildir. Bu CHP'nin ülkede dikili taşı, ağacı yok.
* Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle gezen Kılıçdaroğlu'na ülkemizi böldürtmeyeceğiz.
* Hani o Avrupa'nın gazeteleri, dergileri var ya, onlar şimdi burayı izliyorlar. Acaba Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor? İşte burada, cevabı siz vereceksiniz.
* Bu kardeşinizi FETÖ'cüler ailesiyle birlikte öldürmeye geldi. Gece buraya indik. Bay Bay Kemal Bakırköy Belediyesi'ne gidip kahve içti. Yalan bol bunda, 'Haberim olsa beklerdim' dedi. Hayatı yalan. Ama bizim ona ihtiyacımız yoktu, on binler buradaydı.
* Milli iradenin şahlanışı 15 Temmuz'da rahatsız olanlar buradan her geçtiklerinde yine rahatsız oluyorlar. Neden mitingini burada yapmadı da Maltepe'de yaptı? Bu kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle birlikte biz kuracağız.
* 21 yılda ülkemizde milli geliri 3 kat artırdık. 21 yılda 10.5 milyon yeni konut yaparak aileleri yuvaya kavuşturduk. 21 yılda 14.5 milyon araç satışı yaparak insanlarımızı arabalarına kavuşturduk. Milletimizin tamamının hayat kalitesini artırdık.
* Son dönemde ardı ardına patlayan küresel krizlerin yansımalarını biz de biliyoruz. Deprem felaketinin ardından da bazı sıkıntıları biliyoruz. Hayat pahalılığını yok saymıyoruz. Bu meseleri yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz. Ülkemizin her sıkıntısını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz. 21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.
* (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na) İstanbul'u sel bastığı zaman gittiği yer belli. Ya yurt dışı yada Bodrum. Bay Bay Kemal'de buna talimat vermiş, 'Sen Van'a git' diye. Oraya gidince de PKK'lıların işaretini yapıyor. Ya Ekrem sen Trabzonlusun, İstanbul'da olman gerekirken orada ne işin var? İstanbul, Ankara, İzmir çok çekti artık yeter. Bunların hepsine ders verip emekliye sevk ediyor muyuz? Vesayeti yendik, bu sefer de PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin saldırılarıyla karşılaştık. Bu alçaklar 'zulüm 1453'te başladı' diye sokaklara yazılar yazdılar. Bunlar camiye bira şişeleriyle girip bizim mabedimizi kirlettiler mi? Ama bunların bedelini ağır ödediler ve ağır ödeyecekler. Bay Bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç hiçbir şey seni iflah etmez. 15 Temmuz gecesi millet tanklara direnirken aradan süzülüp gidenler belli değil mi?
* Son 21 yılda sadece kamu yatırımlarıyla İstanbul'un emrine 812 milyar liralık kaynak verdik. Eğitimde 41 bin yeni derslik yaptık. 37 üniversite kurduk İstanbul'a. 28 bin 242 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza 30 milyar lira kaynak aktardık.
* Bu ülkede hiçbir gencimiz gelecek kaygısı çekmeyecek. Her bir gencimizin üretimde olabilmesi için gerekeni yapıyoruz. Ulaşımdan, enerjiye verdiğimiz her müjde gençlerimizin geleceğine yakılmış ışıktır. Gençlerimize pek çok konuda maddi kaygı vereceğiz. Ülkemizde her hanede bir çalışan olmasına gayret edeceğiz. Hiçbir ailenin gelir seviyesinin belli rakamın altına düşmemesini sağlayacağız. Kendi işini kurmak isteyen gencimize istediği alanda hibe desteği vereceğiz. Evlenmek isteyen gençlerimize 150 bin lira faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi vereceğiz. Üniversiteye giden her gencimize bilgisayar ve telefon alma hakkı tanıyacağız. Spor yapan gençlerimizin kendilerini geliştirmesi için attıkları her adımda yanlarında olacağız. Esnek çalışma sistemini yaygınlaştırarak kendilerine zaman ayırabilecekleri ortam oluşturacağız. Gelin gelecek kaygısı olmayan Türkiye Yüzyılı'nı birlikte kuralım. 14 Mayıs'ta gençlerimizin tercihlerini doğrudan yana kullanmaları şart.


* Masanın üstüne altında kimler var hepsi birbirine karışmış. 'Erdoğan gitmeli' diye küresel kampanya başlatanlar bunları aynı kaba doldurup kaynatanlardır. CHP LGBT'ci mi? HDP LGBT'ci mi? İYİ Parti LGBT'ci mi? Masanın diğerleri bunlara 'hayır' diyor mu? AK Parti ve MHP asla LGBT'ci olmadı ve olmayacak. Cumhur İttifakı LGBT'ci olmayacak. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor. Kapalı kapılar ardında görüşüp konuşuyorlar. Maalesef herkes kendisine verilen rolü oynuyorlar.
* Göreve geldik Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz dedik. Her alanda altyapı eksiklerimizi gidermeye devam ettik. Önümüzdeki dönemde enerji ve savunma alanındaki kaynağı ülkemizin vatandaşları için kullanacağız. Eskiden 66 lira olan emekli aylığını 7500 liraya yükselttik. Memurların maaşına temmuzda refah artışı yapacağız. Salı günü işçilerimizle ilgili zam oranını açıklayacağız. TOKİ ile birlikte konut fiyatlarındaki şişkinlik düşecek. Kiraları makul bir düzeye çekeceğiz.
* Dünyada herkes faizi yükseltirken biz düşüyoruz. İstiyoruz ki yatırımcı gelsin yatırımını yapsın. Bankalarımız bunlara gereken krediyi versin. Ne kadar yatırım artarsa istihdam da o kadar artacaktır. Karadeniz gazıyla 100'lerce milyar dolarlık kaynağı milletimizin hizmetine sunduk mu? Gabap petrolüyle 10 milyarlaca dolarlık kaynağı milletimizin hizmetine sunduk mu? Sadece son birkaç ayda açıkladığımız savunma sanayii projelerimizin ihracat potansiyeli 65 milyar doları buluyor. Her yeni işletme istihdam, üretim, ihracat olarak bizim kazanç hanemize yazılıyor.
* Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje Marmara Denizi'nin altından geçen 3. tüp olacak.