Erdoğan: Su var mıydı geldiğimizde; ama şimdi su sıkıntı var mı?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı hattını açtı
 Erdoğan: Su var mıydı geldiğimizde; ama şimdi su sıkıntı var mı?
2019-03-12 12:57:55   Güncelleme: 2019-03-12 12:57:55    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı hattı açılışında 'Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday ödemiyor. Tüm şehir ödüyor' dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satış başları:

İstanbul'un 10 ilçesi bu hattı doğrudan kullanma imkânına sahip olacak.

Bu kardeşiniz 4,5 yıl bu ülkenin cumhurbaşkanı mı; burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım Bey, ilçelerde de tüm belediye başkanı arkadaşlarımla el ele vereceğiz, ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?

Yaklaşık 8,5 milyar lira harcanan hattın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 km olan raylı sistem uzunluğu 233 kilometreye çıkıyor. 

Bana iftira attı MAN adası diye bir şey. 2,5 milyon. Yargı bunu onayladığı anda gelen parayı Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. Bundan sonra yolculuğumuz böyle gidecek. Sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız. Sandık kurmuşlar, CHP'li milletvekilleri garibime 5'er bin lira maaşlarından veriyorlarmış. Yalan söyleme de böyle bir duruma düşme.

1994 İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduk. Peki nasıl bir Kartal vardı. Çöp, çamur... Erol Bey'le Kartal'a bu hale getirdik.

CHP belediyeciliği çöp, çamur...

Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği Londra'dan Pekin'e uzanacak demir ipekyolunun İstanbul etabını burası oluşturuyor. Bu hatla birlikte Yüksek Hızlı Trenlerimiz Halkalı'ya kadar devam edecek. 

Biz İstanbul'u sadece ulaşımıyla değil; su var mıydı geldiğimizde; ama şimdi su sıkıntı var mı? İstanbul'u en çok ziyaret edilen şehirler sıralamasında 8'incilikten ilk sıraya çekmekte kararlıyız.

Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday ödemiyor. Tüm şehir ödüyor. 

Kartal'da yaşanan olayı bir kenara koymak mümkün mü? 21 vatandaşımız rahmetli oldu, buradan bir ders almayacak mıyız. Kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeliyiz. 

İstanbul için çok büyük hayallerimiz, projelerimiz var; biz İstanbul'a aşığız bu sevdamızı noktalayamayız.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü