ERDOĞAN TOPLU KÖPEK KATLİAMINI 'İHTİYAÇ' OLARAK GÖRDÜ: 'HAYVANLAR SAHİPLENİLSİN, BUNU BAŞARABİLİRSEK BİR SONRAKİ ADIMA 'İHTİYAÇ' KALMAZ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis’e ulaştığını açıkladı. 'Uyutma' tartışmalarına ilişkin konuşan Tunç, 'orta yol bulunması gerekecek' dedi
Erdoğan toplu köpek katliamını
2024-05-29 19:28:02   Güncelleme: 2024-05-29 19:32:41    

AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, sokak hayvanları için yapılan 'uyutma’ tartışmalarına ilişkin soru üzerine 'Bunlar Meclis’te konuşulacak' şeklinde yanıt verdi.

Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Tarım ve Orman Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız birlikte bir taslak çalışması yapılmıştı. Bu taslak çalışması Meclis grubumuza da intikal ettirildi. Milletvekillerimiz bunu değerlendirecek. Hayvanları koruma noktasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Hayvanları Koruma Kanunu çıkaran bir iktidarız. Evcil hayvan, sahipsiz hayvan tanımları netleştirilmişti.

'Orta yol bulunması gerekecek'

Hayvanlara eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Belediyelere düşen, kurumlara düşen görevler olacak. Yasal düzenleme ihtiyacı olduğu açık. Burada dengeyi iyi korumamız lazım. Hem hayvanlarımızı koruyalım ama tabii insan sağlığına zarar verecek durumu da ortadan kaldırmaya yönelik bir orta yol bulunması gerekecek.

Erdoğan: 'Hayvanlar sahiplenilsin, bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmaz'

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan sokak hayvanlarının öldürülmesini de içeren tasarısı ile ilgili 'Yakala-kısırlaştır-sal’ metodu çözüm olmadı. Mevzuatta yapacağımız değişiklikle sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. İstiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz' açıklaması yaptı.