ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN BİR KUŞATMA ALTINA ALINDIĞINI GÖRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapıyor
Erdoğan: Türkiye'nin bir kuşatma altına alındığını görüyoruz
2020-10-05 19:26:20   Güncelleme: 2020-10-05 19:26:20    

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

- Salgın sürecinde sağlık sistemimiz takdire şayan bir farklılık ortaya koydu. Türkiye, güçlü duruşu sayesinde geleceğine güvenle bakabilmektedir.

- Türkiye'nin karşısında kim varsa onunla birlikte olmayı hayatlarının tek gayesi haline getirmiş bir kesim var. Siyasi rekabetle ülke menfaatlerini ayrı tutmayı ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz. 

- Çalışanlarımıza ve dar gelirli kesimlere verdiğimiz desteğin tutarı 38 milyar TL'ye ulaştı. 

- Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışanımıza bugüne kadar 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır.

- Geçtiğimiz ayarda yeniden yükselme eğilimi gösteren artışın düşme eğilime girmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Hastanelerimizdeki yoğunluğun gözle görülür şekilde azalmış olması bunu teyit ediyor. 

- Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1 sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2. 3. ve 4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirli kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. 

- Uygun bulunan köy okullarında da yüz yüze eğitimde herhangi bir engel görülmemiştir. 

- İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtıma başlıyoruz.

- Türkiye'nin bir kuşatma altına alındığını görüyoruz. Türkiye terörle mücadekede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Çevremizdeki kuşatmayı kırıyoruz.

Vehaber Menu