Erdoğan: Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de vatandaşlara sesleniyor.
Erdoğan: Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm
2023-05-06 15:59:22   Güncelleme: 2023-05-06 15:59:22    

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

'Yola çıkarken ilk mitingimizi yine Kayseri'de yapmıştık. Kayseri ile yol arkadaşlığımız farklı. 6 Şubat depremlerini ve artçı sarsıntıları yakından hisseden Kayseri'ye geçmiş olsun diliyorum. Depremzedelerin en çok göç ettiği illerin başından Kayseri geliyor. Kayserililere teşekkür ediyorum. Kayseri 50 bin depremzede kardeşimize evsahipliği yaptı. Kahramanmaraş'ın kardeş şehir olan Kayseri, Maraş'ın yanında oldu.

'Depremzedelerimiz gönüllerini ferah tutsun, onları asla sahipsiz bırakmayacağız'

'50 bin insanımızı toprağa vermiş olsak da yaralarımızı sarıyoruz. Yıkılacak binaların enkazını kaldırdık. Deprem konutlarının inşasına başladık. 837 bin 500 çadırın, 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. Temeli atılan konut ve köy evi sayısında ise 58 bin 630 sayısına ulaştık. Depremzedelerimiz gönüllerini ferah tutsun. Onları asla sahipsiz bırakmayacağız.

'Bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada'

'Havalimanından buraya gelene kadar hariç; resmi rakam şu anda bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada. Bay bay Kemal, Kayseri ne diyor?

'Merkez Bankası rezervi 115 milyar dolara ulaştı'

'Bizim kumaşımız milletimizin kumaşıdır. Bizim hamurumuzu milletim karmıştır. Kayseri'yle sökülmez ip ile bağlıyız. Biz sizinle kader arkadaşıyız. 2002'den beri tüm mücadeleleri birlikte verdik. Bugün milli geliri 1 trilyon dolara ulaşan bir Türkiye varsa, yıllı 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, Merkez Bankası rezervi 115 milyar dolara ulaştı.

'Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm'

'Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm. 2013'te IMF'i bir daha Türkiye'ye uğramamak üzere gönderdik. CHP'nin sözcüsü bunlar otellerin lobilerinde IMF ile görüştüler. 2013'ten beri bir kuruş almadık, ne kaybettik. Başbakanlığım döneminde bir arada 135 milyar dolara çıkmıştı.

'Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz'

'Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Mesela ev hanımlarımızı primlerinin üçte birini buradan ödemek suretiyle emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin eğitimden istihdama kendi işini kurmadan evliliğe aher adımlarında hibe de kredi destekleriyle yanında olacağız.

'Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz'

'Buradan kuaför, manav, tesisatçı gibi küçük esnaflarımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SSK’lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon küçük esnafımız yararlanacak.

'Biz söz verince unutmaz onu takip eder hayata geçirir sonra da millete hesabını veririz'

Ne diyor sana söz, ya sen bugüne kadar verdiğin sözcün hangisini tuttun? İşçiler atılmayacak dedin İBB’de kapıya koydun, İzmir’de belediyede işçileri kapıya koydun. Yav hangi sözün? Sende doğruluk diye bir şey var mı? Hayatın yalan hayatın. Şimdi gene yalan üstüne yalan zannediyor ki benim Kayserili kardeşim bunu yutacak. Yutar mı! Biz söz verince unutmaz onu takip eder hayata geçirir sonra da millete hesabını veririz. Son 21  yıldır yaptıklarımız beş senede yapacaklarımızın teminatıdır.

'Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, LGBT savunucularının yuvası haline dönüştürdü'

Daha ağzı süt kokan torununu SGK’lı yapan birisi utanmadan millete hak hukuk adalet dersi veriyor. Şuna bak! Ağzı süt kokan torununu sigortalı yapıyor ya. Kim? Bay bay Kemal. Bize ve ailemize attığı iftiranın haddi hesabı yok. Sonra buralarda ahlaktan dürüstlükten kul hakkı yememekten bahsediyor. Şimdiye kadar istikrarlı olduğu tek konu var, meydanlarda verdiği sözün hiçbirini tutmaması. Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, LGBT savunucularının millete inancına, orta çağ karanlığı diyen edepsizlerin yuvası haline dönüştürdü. CHP LGBT’cidir. İyi Parti LGBT’cidir. HDP LGBT’cidir. Diğerlerinden aykırı bir şey duydunuz mu? Onlar da LGBT’ci. Ama LGBT AK Parti’nin semtine uğrayamaz. MHP’nin semtine uğrayamaz.

Selahattin Demirtaş'a: Diyarbakır’da benim 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan ahlaksız

'Bölücü örgütün uzantısıyla kol kola miting düzenliyor. Burada bayrak vatan edebiyatı yapıyor, başka yerlere gidince Selo’ya özgürlük diyor. Kim bu Selo? Diyarbakır’da benim 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan ahlaksız. Şimdi kendisini ziyaret ediyorlar, biz gelince Selo’ya özgürlük diyor Bay Bay Kemal. Bay Bay Kemal, 14 Mayıs’ta size yol vermeyecek. Cumhur İttifakı, Ak Parti, Erdoğan iş başında olduğu sürece siz Selo'yu meloyu çıkartamazsınız. 

'

Bölücü örgütün uzantılarına verilmiş tehlikeli tavizler var. Her gün terör örgütünün bir ele başı veya sözcüsü çıkıyor Bay Bay Kemal’e oy istiyor. Şu Avrupa, Fransa’sı, Almanya’sı İngiltere’si bu kardeşinize niye saldırıyor. Türkiye’de beklediklerini bulamadıkları için. İnşallah 14 Mayıs’ta bu sandıkları onlara mezar etmeye var mıyız? FETÖ’cülar yurt dışında Bay Bay Kemal’in parti delegesi gibi koşturuyor. Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergiler zaten bunun için çalışıyor. Tüm bunlar ayan beyan ortadayken ne Bay Bay Kemal ne de ortakları bu kepazeliklere hiçbir tepki göstermiyor. Hadi Bay Bay Kemal’i anlıyoruz, onun diyet borcu var, istese de konuşamaz. Koalisyonun milliyetçilik iddiasındaki ortağı Meral Hanım neden susuyor? Söyle bakalım LGBT ile ilgili ne söyledin bugüne kadar. Bir ona bir bana diyerek oy istediği adaylarının bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla ne pahasına anlaştığını niçin açıklamıyor. Yasin Börü ve 51 insanımızın katillerini azmettiren Selo’nun Bay Bay Kemal’e oy dilenmesinin sebeplerini niye izah etmiyor. Bay Bay Kemal önceki gün çıkmış 10 yıl sonra 17-25 Aralık girişimindeki her şey montajdı diyor. Şimdi ben bu iftiracıya  Kayseri’den soruyorum. Madem montaj olduğunu bal gibi biliyordun niçin bunları meydan meydan millete dinletti. Madem yalan olduğunu biliyordum niçin aylarca meclis kürsüsünde oy alanlar üzerinde tepindin. 17-25 Aralık’ın FETÖ’nün bir kumpası olduğunu biliyordun bu  darbe girişimine neden ortak oldun. Seni bu yalan ve iftira furyasına öncülük etmeye kim zorladı?  Seni bu çamur siyasetine hangi örgüt bulaştırdı? 15 Temmuz destanına kontrollü darbe diyerek lekelemeni senden kimler istedi. Bay Bay Kemal’in bu sorulara cevap verme vakti gelmiştir. Gerçekten helalleşmek istiyorsa önce buradan başlamalıdır.

Ayrıntılar gelecek...

Vehaber Menu