ERDOĞAN: ÜLKEMİZ ARTIK DÜNYANIN EN ÜST LİGİNE YÜKSELMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde gerçekleştirdiği konuşmada, sağlık çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı.
Erdoğan: Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir
2022-03-14 15:05:51   Güncelleme: 2022-03-14 15:05:51    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
- Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum.
- Yerli aşımız TURKOVAC'ın geliştirilmesi başta olmak üzere pek çok başarıya imza atan hekimlerimizi araştırmacılarımızı tebrik ediyorum.
- Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir. Şimdi bu ligin de zirvesinde yer almanın mücadelesini veriyoruz. Ülkemizi sağlık sektöründe en iyi seviyeye getirmek istiyoruz.
- Türkiye'nin imkanları, ihtiyacı olan hekimleri yetiştirmeye yettiği gibi, küresel merkez olmaya doğru ilerlemektedir.
- Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da sıkıntılar var. Çıtayı yükseltecek çalışmaları ihmal etmiyoruz.
- Yurt dışına giden hekimlerin istikametini en kısa sürede ülkesine çevireceğinden şüphe duymuyorum.
- Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak.
- Tüm sağlık mensuplarının muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin uygulamaları nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi kurul iznine bağlı olacak.
- Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak.
- Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak.
- Sağlık çalışanlarının aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecek. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacak.