Erdoğan: Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı, HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi

Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır annelerini hatırlattı, ''Demokrasiden bahsedenler bir kere gelip onları ziyaret etti mi?'' diye sordu. Erdoğan, ''Diyarbakır annelerinin 13-14 yaşındaki yavrularını Kandil'e kaçıranlara bu işin hesabını soruyoruz, soracağız'' dedi.
Erdoğan: Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı, HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi
2022-06-12 05:15:08   Güncelleme: 2022-06-12 05:17:35    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da Beşyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.
Diyarbakır annelerine verdikleri destekten bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13-14 yaşındaki çocukları Kandil'e kaçıranlardan bu işin hesabını sorduklarını ve soracaklarını söyledi.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
'Van'ı susuz bıraktılar mı? Bunu kim çözmeliydi, belediye. Erdoğan su sorununu çözdü mü? Benim Kürt kardeşlerimi kimsenin susuz bırakmaya hakkı yok diyordum, su sorununu çözdük. Şu anda böyle bir sorun var mı? Ve olmayacak. Hükümete geldiğimiz günden beri Van'ı yeni proje, yatırım ve hizmetlerle kalkındırmak için çalıştık çabaladık. Allah rızası ve millete hizmet gayesiyle yaptık.
Deprem yaralarının sarılmasından terör belasının define kadar Van'ın tüm mücadelesinde hep yanında olduk. Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi. Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ayrım yapmayız. Bugün, dün yapmadık, yarın da yapmayız. Kuran'da ne diyor, biz sizi kavimlere ayırdık, birbirinizle iyi anlaşasınız diye. Biz Kürt, Türk, Çerkes, Arap. Böyle bir ayrım yok. Biz herkesi Allah için seviyoruz.
Benim için Kürt kardeşlerim ile Türk kardeşlerim arasında fark yoktur. Biz bugüne kadar ayrım yapmadık, yarın da yapmayacağız.
Biz hep somut rakamla, icraatla konuşuruz. Son 20 yılda Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık.
'Birileri terör örgütlerinin arkasına sığınarak demokrasi istismarı yaparken biz sizlere hak ve özgürlüklerinizi kazandırmanın mücadelesini verdik. Biz niçin Diyarbakır annelerinin yanında olduk? Onlar Kürt değil miydi? Demokrasiden bahsedenler bir kere gelip Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler mi? Etmediler. Onların derdi başka.
Diyarbakır annelerinin 13-14 yaşındaki yavrularını Kandil'e kaçıranlara bu işin hesabını soruyoruz, soracağız. Peyderpey bu yavrular gelmeye başladı. Birileri terörden beslenirken, biz Van'daki insanlarımızın en ileri demokrasiden nasibini almasını istedik. Birileri evlatlarınızı dağa götürüp onların kanı üzerinden kendi çocuklarına müreffeh bir gelecek kurarken biz onlara iyi bir gelecek kurma çabası içindeyiz.''