Erdoğan ve Putin’den ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, ' İstanbul Havalimanı’nın ilk aşamasını yürürlüğe soktuk. Savunma ve havacılıkta söz sahibi bir ülke haline geliyoruz. İHA ve SİHA’ların üretiminde büyük mesafe aldık' dedi.
Erdoğan ve Putin’den ortak basın toplantısı
2019-08-27 12:49:34   Güncelleme: 2019-08-27 12:49:34    

Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin’in açıklamalarından satır başları:

Bu fuara geleneksel olarak pek çok yabancı ülke katılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti bu yılki fuarın ana partneri. Geliştirdiğimiz en yeni projelerimizi görme fırsatı bulacaksınız. Fuarın hazırlanmasına emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

Son dönemde havacılık alanında önemli hamlelere imza atıyoruz. THY küresel ölçekte en geniş hava taşımacılığı ağlarından birine sahip. Havalimanlarımız Avrupa’nın en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında yer alıyor. İstanbul Havalimanı’nın ilk aşamasını yürürlüğe soktuk. Savunma ve havacılıkta söz sahibi bir ülke haline geliyoruz. İHA ve SİHA’ların üretiminde büyük mesafe aldık.

Rusya’dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 6 milyon turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti, hedefimiz 100 milyar dolar.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü