ERDOĞAN: YAKINLARININ SUÇLARINDAN DOLAYI PASAPORT ALAMAYAN VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERİYORUZ

'181 bin 500 kişinin pasaportlarına idari kararlarla el konuşmuştu.'
Erdoğan: Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gideriyoruz
2018-07-07 13:30:02   Güncelleme: 2018-07-07 13:30:02    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakınlarının suçlarından dolayı idari kararlarla pasaportlarına tahdit koydukları kişilerin tekrardan pasaport alabilmelerini sağlayacaklarını açıkladı.

TBMM’deki AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan, 'Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gideriyoruz' dedi.

181 bin 500 kişinin pasaportlarına idari kararlarla el konuşmuştu.

Erdoğan idari kararların aksine yargının verdiği tahdit kararlarının ise ancak yargı tarafından kaldırılabileceğini açıkladı.

Seçim sonuçlarına da değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

'Bize yorgun diyenlerin hali ortada. Bize yorgun diyenler bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihinsel bir yorgunluğun içindeler. Hamdolsun biz değiliz.

'Çok daha güçlenerek devam ediyoruz. Bundan sonra yeni yönetim sistemimizden aldığımız güçle daha çok çalışacağız. Bu meclis çatışmalı dönemlerde bile çalışmayı sürdürmüştür.

'Cuma günü ilk kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz. Pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamemizi yayınlayacağız.

'CHP’yi bölücü terör örgütü güdümündeki partiyle ilişkisini gözden geçirmeye davet ediyorum.

'Üçüncü binyılın yıldızı denen Afrika’nın her köşesini hallaç pamuğu gibi atıyoruz. Çin’le ekonomik potansiyelimizi geliştirmek için her türlü adımı atıyoruz.'