Erdoğan: Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer; bu yıl bolluk, bereket yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti kurmaylarından marketlerin KDV indirimi yapıp yapmadıkları konusunda raporlama istediği öğrenildi.
Erdoğan: Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer; bu yıl bolluk, bereket yılı
2022-04-07 14:28:23   Güncelleme: 2022-04-07 14:37:44    

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün düzenlenen MKYK toplantısında, AK Partili kurmaylara stokçuluk ve KDV oranlarındaki indirimle ilgili talimat verdiği belirtildi.
Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Erdoğan, 'Tarımda, gıdada kendi kendimize yeter haldeyiz. Stokçuluk yapanların üzerine amansız gideceğiz. Zincir marketler denetlenecek, indirim sonuçları raporlanacak. Siz de buna dikkat edin. Bu konuda çalışma başlatın' dedi.
Ayrıca Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK toplantısında yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarının düşeceğini söylediğini aktardı. Habere göre Erdoğan, 'Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer. Bu yıl bolluk, bereket yılı' dedi.
Erdoğan'ın ayrıca, Rusya’ya uygulanan ambargoya Türkiye’nin katılmadığını belirterek, 'Bu yıl gıda ürünlerini daha uygun fiyattan ithal edebiliriz' diye konuştuğu belirtildi.
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü