ERDOĞAN'A HAKARET DAVALARI BİTMEK BİLMİYOR!

Adana'da yerel bir gazetede çalışan Mine Bekiroğlu, Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde Facebook'ta tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beş ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak hükmün açıklanması kararı geri bırakıldı.
Erdoğan'a hakaret davaları bitmek bilmiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Adana'da yerel bir gazetede çalışan Mine Bekiroğlu, Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımlarından dolayı 15 Şubat 2014'te Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alınmıştı. Bilgisayarında yapılan inceleme sonrası Bekiroğlu serbest bırakıldı.

Adana 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Mine Bekiroğlu'nu geçen dönem Adana Barosu Başkanlığı'nı yapan avukat Aziz Erbek savundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı olarak da aynı zamanda Akp Çukurova İlçe Başkanı olan Ramazan Çırak katıldı. İlk duruşmada kararını açıklayan hakim, yaptığı paylaşım nedeniyle Bekiroğlu'nu, 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mine Bekiroğlu'nun cezasını 'iyi halden' 5 aya düşüren hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi

DHA'nın haberine göre Bekiroğlu dava hakkında ""Bu cümlelerin hakaret değil yorum ve eleştiri içerdiğini düşünüyorum. Gezi Parkı eylemlerine katılmıştım. Güzelyalı Mahallesi'nde eylem sırasında otomobilin teybinden İstiklal Marşı çalmıştık. Eyleme karşı olanlar arabamızın camını kırdılar. Ben de bu duruma dayanarak paylaşımlarda bulunmuştum" dedi.
Vehaber Menu