'Erdoğan'a sevdalıyım, idolüm' demişti, AKP'den kovulan Ethem Sancak Perinçek'in Vatan Partisi'ne katılıyor

'Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik' açıklamasının ardından AKP'den istifa etmesi istenen Ethem Sancak, Doğu Perinçek’in genel başkanı olduğu Vatan Partisi’ne katılacak.
2022-07-31 19:27:31   Güncelleme: 2022-07-31 19:27:31    

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konferansında yaptığı konuşma nedeniyle AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ethem Sancak, AKP'den istifa etmişti. Vatan Partisi tarafından yapılan açıklamada, Sancak'ın Vatan Partisi'ne katılacağı duyuruldu.

Daha önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'Erdoğan’a sevdalıyım. Yerli babayiğit ben olacağım' diyen, Ethem Sancak, 2 Ağustos 2022 Salı günü saat 12.00’de Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de katılacağı basın toplantısıyla Vatan Partisi’ne katılımını açıklayacak.

Öte yandan Sancak'ın, 3 gün önce Moskova’da Rusya Federasyonu devlet yöneticileriyle Soçi öncesi yaptığı temaslar hakkında bilgi vereceği de belirtildi.

Perinçek'le siyaset yapmıştı 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı koşulsuz destekleyen Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin de bünyesinde bulunduğu Esmedya Grubu'nu kuran ve 2017 yılında satan Ethem Sancak, gençlik yıllarında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek liderliğindeki 'Mao'cu /Aydınlık'çı' hareket içinde yer almıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü