Erdoğan'dan ABD'li gazeteciye: Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li gazetecinin söyleşi sırasında araya girmesine, 'Sözümü kesmeye hakkın yok, saygı göstereceksin' diyerek tepki gösterdi.
Erdoğan'dan ABD'li gazeteciye: Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz
2023-09-19 10:33:28   Güncelleme: 2023-09-19 10:36:38    

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York'ta PBS'e bir söyleşi veren Erdoğan'a, 'Eski gazeteci Sedef Kabaş, tweet'leriyle size hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı; aktivist Osman Kavala, nisan ayında müebbet hapis cezası aldı; muhalif siyasetçi Selahattin Demirtaş, 2016'dan beri cezaevinde. Sizi eleştirenler; bu kadar insanın tutuklanmasının onların susturulmasını istediğiniz, size tehdit yarattığını düşündüğünüz algısını yarattığını söylüyor. Bu insanların size tehdit oluşturduğunu düşünüyor musunuz' sorusu yöneltildi. 

Gazeteciyi, 'Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?' diyerek tersleyen Erdoğan, üç isimle ilgili kararı da yargının verdiğini söyledi. 

ABD'li gazeteci, cevabı sırasında araya girerek Demirtaş hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını gündeme getirmeye çalışınca Erdoğan, tepki gösterdi. Erdoğan, 'Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz' dedi.

Vehaber Menu