Erdoğan’dan emekli maaşı açıklaması: İnşallah gündeme alacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin ’emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilsin’ talebine şöyle yanıt verdi: Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz.”
Erdoğan’dan emekli maaşı açıklaması: İnşallah gündeme alacağız
2024-07-21 19:21:28   Mettre à jour: 2024-07-21 19:21:28    

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifinin Meclis’e sunulduğunu duyurmuştu.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti sonrasında uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, emekli maaşları için bir sonraki yasama dönemini işaret etti. Cumhurbaşkanı şu an konuşulan her şeyin söylentiden ibaret olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Aslında Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan ‘asgari ücret 17 bin’ diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret.”