Erdoğan'dan Fatih Portakal'a: Bu millet patlatır enseni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.
Erdoğan'dan Fatih Portakal'a: Bu millet patlatır enseni
2018-12-17 15:32:06   Güncelleme: 2018-12-17 15:41:26    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da halka seslendi.

'Geçtiğimiz Perşembe günü Ankara-Konya YHT’nin Ankara çıkışında ne yazık ki yaşanan kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum' diyen Erdoğan, 'Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Kazada sorumluluğu bulunanların tamamında yasalar içinde hesabının sorulacağından emin olunuz. Bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken tedbirler alınacaktır' ifadelerini kullandı.

BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir, kazanın nedenine ilişkin soL'a yaptığı açıklamada, hattın iki yıllık hat yenileme çalışmaları tamamlanmadan, Haziran seçimleri nedeniyle erken açıldığını, sinyalizasyon çalışmalarının da bu nedenle tamamlanamadığını söylemişti.

'Kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz. Sayın Trump'la konuştuk Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım' diyen Erdoğan, 'Gitmezse biz göndereceğiz. Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmamız lazım' diye konuştu.

Erdoğan, 'Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomla saldırıları, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar. Bu arada Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur

Gezi dediler... 10 tane 12 tane ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak, kıyamet kopardılar. Bakın yanlış yapıyorsunuz dedik dinlemediler. Afedersiniz Dolmabahçe'de camiye bira şişeleriyle girdiler. Bunlar böyle ahlaksız. Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisimize saldırdılar. Sonunda bu Gezicileri derdest ettiler. Bu millete kimse bedel ödetemeyecek. Bazıları şimdi sızlıyorlar. 'Benim oğlumun suçu yok' diye. Suçu yoksa çıkar, varsa bedelini öder. Zira 15 Temmuz’u unutmadık.' ifadelerini kullandı.