Erdoğan'dan hakime: Sen 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan ben gerekeni sana söylerim

Son dönemler hukuka aykırı kararlar alan, çetelerle işbirliği yapan hakim ve savcı sayısı artış gösterirken Erdoğan bir hakime seslenerek 'Yargıya hakaret' dedi. Yargıda hukuk dışı kararlar alarak kaos yaratmayı amaçladığı düşünülen bir grup olduğu tartışmalar arasında.
Erdoğan'dan hakime: Sen 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan ben gerekeni sana söylerim
2022-03-09 04:47:14   Güncelleme: 2022-03-09 05:08:42    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta eşi tarafından 23 yerinden bıçaklanan Özlem Ağ'a destek verdi. Erdoğan, MYK'da olayın gündeme geldiğini ve bilgi aldığını belirtti. Erdoğan, Özlem'i bıçaklayan eşi Samet Ağ'ın 3 ay sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi, 'Ben Cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan ben gerekeni sana söylerim. Bakanıma da söyledim, bunu yakın takibe alacaksın ve beni de bilgilendireceksin, adımı da atacağız. Hakim olabilir, savcı olabilir. Biz adaleti mülkün esası olarak gören medeniyetin mensuplarıyız. Adalet ortada kalmaz, yerde sürünmez.' dedi.

3 AY SONRA SERBEST BIRAKAN HAKİME SESLENDİ: SANA BEN GEREKENİ SÖYLERİM

Erdoğan, bir kadını canice 23 yerinden bıçaklayan kişinin nasıl serbest kaldığını anlayamadığını belirterek, kararı veren hakime de tepki gösterdi. Erdoğan, 'Dün MYK toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Ne yaptılar, ne ettiler diye Adalet Bakanlığı'nın sunumu vardı sordum, 3 aydan sonra serbest bırakmışlar. Tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Tokat Milletvekilimiz Özlem Hanım bu işi takip edecek, ben de peşindeyim. Neden bu millet bize emanettir. Milletimizin bu emanetini ortada bırakmamız mümkün değil. 23 yerinden bıçaklıyor; ey hakim sen böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapıyor, yargıya hakaret. Ben Cumhurbaşkanıysam sen de 23 yerinden bıçaklayan adamı serbest bırakıyorsan ben gerekeni sana söylerim.' dedi.