Erdoğan'dan Küçükçekmece'deki silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Mitingi düzenledi. Geçen günlerde Hatay'daki konuşmasında 'Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez' diyen, Zonguldak'taki konuşmasında ise 'Cumhurbaşkanı'nın eli üzerinde olduğu sürece Zonguldak çok daha iyi yerlere gelecek' diyen Erdoğan, bugün yaptığı açıklamasında 'Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP gibi milletimizi tehdit etmek olmaz' dedi.
Erdoğan'dan Küçükçekmece'deki silahlı saldırıya ilişkin açıklama
2024-02-11 16:18:47   Güncelleme: 2024-02-11 16:18:47    

Erdoğan ayrıca, Küçükçekmece'de Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, 1 kişinin yakalandığını da açıkladı. Miting de Cumhur İttifakı'nın Tekirdağ adayları açıklandı.

Mitingde açıklanan Cumhur İttifakı'nın adayları ise şu şekilde:

Çerkezköy: Abdullah Öge
Ergene: Müge Yıldız Topak
Hayrabolu: Osman İnan
Kapaklı: Mustafa Çetin
Malkara: Gediz Coşkun
Marmaraereğlisi: Hikmet Ata
Muratlı: İmdat Altıntaş- Cumhur İttifakı
Saray: Mümin Buluş- Cumhur İttifakı
Süleymanpaşa: Gökhan Saygı
Şarköy: Görkem Gökkaya
Çorlu: Hakan Sunal

'Kandil'deki terör elebaşı bunlar için oy istedi. Şimdi DEM'lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar' diyen Erdoğan, CHP'yi hedef aldı. Erdoğan 'Bize oy versin vermesin sandığa giden her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen başımızın tacıdır. Bizde CHP'nin dediği gibi tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri nedeniyle vatandaşımızı aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP gibi milletimizi tehdit etmek olmaz' ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'Biz de 'oy vermedi' diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok'

'3 Kasım 2002’den beri şehrimizi hiçbir zaman ihmal etmedik.

Önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü çok iyi değerlendirmemiz gerek. Çok daha fazla Tekirdağlı kardeşimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Milletimize karşı asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz ayıran ve ayrıştıran bir anlayışla değil birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bize oy versin vermesin sandığa giden her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen başımızın tacıdır. Bizde CHP'nin dediği gibi tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde oy tercihleri nedeniyle vatandaşımızı aşağılama olmaz. Bizde sırf kendisine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı atmak yok. Bizde CHP gibi milletimizi tehdit etmek olmaz.

'Faturayı Bay Kemal'e kestiler'

Millete parmak sallamadan önce aynanın karşısına geçip acaba biz nerede hata yapıyoruz diye kendilerine sormadılar. Tüm faturayı bay Kemal'e kestiler. Muhalefetin mazisine baktığınızda bunun gibi sayısız skandalla karşılaşırsınız. CHP'nin tarihi milletin değerleriyle kavga etmenin tarihidir.

'Asfalt dökmemekle övünebiliyorlar'

Beceriksizlik, iş bilmezlik bunları öyle bir esir almış ki nereye ellerini atsalar orası adeta kuruyor, çöküyor. Vatandaşımız CHP'nin idare ettiği yerlerde klasik belediye hizmetlerini almakta zorlanıyor. Bunlar asfalt dökmemekle övünebiliyor.

Erdoğan'dan CHP'ye: Kandil'deki terör elebaşı bunlar için oy istedi

Anadolu insanını hiçbir zaman hürmete ve hizmete layık bulmadılar. Kandil'deki terör elebaşı bunlar için oy istedi. Şimdi DEM'lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Bunların milli iradeye saygıları yok.

Küçükçekmece'deki silahlı saldırıya ilişkin açıklama: 1 kişi yaralandı

Dün Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşa şifalar diliyorum. Gerekli tahkikat yürütülmektedir. Türkiye'nin bir güvensizlik ortamına sürüklenmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Milletimizin canına kasteden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Siyaset kurumunun bu konudaki sorumlu tavrını takdirle karşıladığımız ifade etmek istiyorum. Saldırganlardan bir tanesi yakalandı, diğerleri de yakalanacak.

31 Mart'ta Tekirdağ'da yepyeni bir yola girelim diyorum. Şu 50 günde çok çalışmaya var mıyız.'