Erdoğan'ın 3. kez adaylığı hakkında açıklama: Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir

AKP ve MHP temsilcileri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) geldi.
Erdoğan'ın 3. kez adaylığı hakkında açıklama: Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir
2023-03-21 19:52:24   Güncelleme: 2023-03-21 19:52:24    

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı.

Dilekçenin teslim edilmesinin ardından basın açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez adaylığı ile ilgili olarak yöneltilen soruya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 'Geçin bunları geçin. Bunlar ciddiyesiz konular' derken, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz da 'Seçimle ilgili her türlü kararı almak YSK'nın kararındadır. Herkes itirazı yapar, nihai kararı YSK verir mevzuatı dikkate alarak' diye yanıt verdi.

'Türk milletinin attığı tokat Mars'tan duyulacak' 

Yıldız, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

'YSK'ya başvuruyu yaptık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendiliğinden kurulmuştur. Türkiye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve tarihi bir birlikteliktir Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Türkiye'ye saldırılar karşısında ortak duruş ortaya koymaya ve uluslararası operasyonlara yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır.

14 Mayıs demokrasi bayramında Aziz Türk milleti, 1+5+2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecek, attığı tokat Amerika'dan değil, Mars'tan duyulacaktır.' 

'Güzel neticeler elde edelim'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da 'Seçim süreci başladı. Çok hızlı bir şekilde bu süreç işliyor. Takvim kapsamında işlemler peş peşe yapılıyor. Son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, başvurumuzu tamamladık. Güzel neticeler elde edelim' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü