Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği için tutuklanan çocuğun babası gözyaşlarını tutamadı: Bu çocuk 16 yaşında

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişine bıyık çizdiği için tutuklanan 16 yaşındaki M.K.’nin babası oğluyla ilgili gözyaşları içinde 'Çocuk reşit olsa, 20-21 yaşında olsa diyeceğim ki ‘Oğlum bazı hareketlerinin bedelleri vardır, onları ödeyeceksin’. Ama bu çocuk 16 yaşında' diye konuştu.
Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği için tutuklanan çocuğun babası gözyaşlarını tutamadı: Bu çocuk 16 yaşında
2023-06-12 00:59:37   Güncelleme: 2023-06-12 00:59:37    

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ve Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ile seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişine bıyık çizen ve bu nedenle tutuklanan 16 yaşındaki M.K.’nın ailesini ziyaret etti. Başarır, ziyarette aileye şunları söyledi:

'Olacak şey değil. 16 yaşındaki bir çocuktan intikam alıyorlar. Bir sefer, bu çocuğun yatarı yok. İki, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması gereken bir suç. Biz pazartesi günü bir açıklama yapacağız, derhal evladımızın serbest bırakılmasını isteyeceğiz. Türkiye’de değişmeyen tek şey hukuksuzluk. Tek şey hukuksuzluk, olmaz ki bu. Utanıyorum artık. Ne istiyorsunuz ya? Daha bu çocuğun cezai ehliyeti olup olmadığı belli değil. Bir gün yatarı yok.'

M.K.’nın babası da Başarır’a 'Çocuk reşit olsa, 20-21 yaşında olsa diyeceğim ki ‘Oğlum bazı hareketlerinin bedelleri vardır, onları ödeyeceksin’. Ama bu çocuk 16 yaşında' diye konuştu. Baba, konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Başarır, 'Sen koskoca Cumhurbaşkanısın, o 16 yaşında hayatının baharında bir çocuk' dedi.