'Erdoğan'ın izni olmadan faiz artırılamaz'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında açıklama yaptı.
'Erdoğan'ın izni olmadan faiz artırılamaz'
2021-03-23 10:11:20   Güncelleme: 2021-03-23 10:11:20    

Akşener'in açıklamasının satır başları şöyle:

Geçtiğimiz cumartesi Nevruz bayramıydı. Baharın gelişini simgeler. Bir kez daha buradan Nevruz'un aziz milletimize mutluluk ve refah getirmesini diliyorum.

Devletin malını deniz yemeyeni keriz gördüklerini biliyorum. Bugün öyle bir noktaya geldiler ki: Kanunmuş, anayasaymış önemsiz bir hale geldi. Kendilerini öyle bir kaptırdılar ki milletin iradesini önemseyen kalmadı. Sadece canları istedi diye diye uluslararası bir anlaşmayı feshedebiliyorlar. 

Sayın Erdoğan'ın paşa gönlü ne istiyorsa o yapılıyor. Sadece canları istedi diye uluslararası anlaşmayı kendileri adına feshedilebiliyor. Bir gecede Merkez Bankası'nın bir başkanını görevden alabiliyorlar. Bu yetki aşımı milletimiz için hak gaspıdır. Bu gaspın bir kez önü açıldı mı nerede durayaağını kestirmek zordur. Seni o makamlara getiren Türk milletinin iradesine, Türk devletinin hukukuna halel getirecek hesabın içindeysen yol yakınken geri dön. Aynı hukuksuzluğu başka yerlede kullanmayı hesaplıyorsan, yanlış hesap Bağdat'tan döner.

Yarın emekli maaşları ödenmeyecek diye bir cumhurbaşkanlığı kararının verilmeyeceğini bilemezsiniz. Yarın seçme seçilme hakkını iptal ediyoruz diye bir cumhurbaşkanı kararının çıkmayacağını bilemezsiniz. Sayın Erdoğan gittiğin yol yol değil. Bugün kendin için yol açtığın dolambaçlı yollar yarın döner karşına çıkar. Kasosu çıkaran, kaosun parçası olan kaosu yönetemez. 

Kimseyi bulamazsa geçer aynanın karşısına kendiyle icraatleriyle kavga eder. İstanbul Sözleşmesi konusunda olan budur. Şimdi de çıkıp kendi elleriyle imzaladıkları sözleşmeye karşı çıkıyorlar. Bizim de bu tiyatroyu onaylamamızı bekliyor. Madem şüpheleriniz vardı neden adını İstanbul Sözleşmesi koydunuz. 

Çıkacaksın devlet yönetmenin zihniyetiyle cevap vereceksin: Niye imzaladın? Haksız oldularla bittilerle bu işlerin içinden çıkamazsın. 

Çarpık bir azınlığa şirinlik yapacağım diye şiddet gören, istismar edilen, tacize tecavüze uğrayan, kadınların, çocuklarımızın güvenliği, kutsal aile yapımız kurban ediliyor.

Hiç kimse merak etmesin. İlk seçimlerden sonra bu utancı temizleyeceğiz. Biz değerlerini bir avuca peşkeş çekenlerden değildir. Söz konusu kadınların hayatı, çocukların sağlığı, ailelerin birliğidir. İktidar tecavüzü, ölümleri izlemeye devam etsin. Biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır.

Bu sistemde Erdoğan'ın izni olmadan faiz artırılamaz. Faiz artırıldığında kelle artıran da kendisi. Yapılan hatalarda aman Erdoğan'a fatura kesilmesin diye çöp öğütülür gibi öğütülüyor.

Sayın Erdoğan bize gazete manşetleriyle yol çizilemez diyordur. Şimdi sabah atılan manşetle başkan değiştiriyorsunuz. 

Merkez Bankası Başkanı'nı uyarmak istiyorum. Koltuğuna göz dikenler var. Hocam dikkatli ol. 

 

AYRINTILAR GELİYOR...

Vehaber Menu