Erdoğan'ın konuşması sırasında podyumdan inmek isteyen sporcu engellendi mi?

Erdoğan'ın konuşması sırasında podyumdan inmek isteyen sporcuyu korumaların engellediği iddia edildi. Yapılan açıklama ile bu iddia yalanlandı.
Erdoğan'ın konuşması sırasında podyumdan inmek isteyen sporcu engellendi mi?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

26 Nisan'da  Alanya etabıyla başlayan ve 8 etaptan oluşan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Lampre Merida Takımı'dan Kristijan Durasek kazandı.

Bugün yapılan İstanbul etabını ise Caja Rural Seguros Takımı'ndan Luis Mas Bonet kazandı. Sporculara ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dağıttı.


124 kilometrelik etabın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının oldukça uzun sürmesi üzerine etap ikincisi olan sporcu Mark Cavendish podyumu terk etmek istediği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumasının müdahalesiyle yeniden podyuma döndüğü iddia edildi.

ERTEM ŞENER: "YEŞİL MAYOYU GİYMEYE GİTTİ"
Sunucu Ertem Şener ise Mark Cavendish'in podyumdaki ortama sinirlendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Mark Cavendish yeşil mayoyu giymeye gitti, böyle bir durum yok. Cavendish 'in sahnede tepki verdiği haberleri kesinlikle doğru değil siyasi olmayan ortamı siyasileştiriyorsunuz !!! Yazıklar olsun. Cavendish sayın Cumhurbaşkanımız ile kısa bir sohbet bile yaptı ... Bütün sporcular ile sohbet edildi ... Ortamı germeyin terbiyesizlik bu ! Sayın Cumhurbaşkanımız çok kısa konuştu hiç bir sporcu bundan dolayı tepki vermedi bilinçli ve Maksatlı haberlere itibar etmeyiniz !!!" şeklinde bir tweet attı. 

CAVENDISH: "TUR HARİKA"
Etabın sprint şampiyonu Etixx Ouick Stepc Takımı'nın birincisi Mark Cavendish, düzenlenen basın toplantısında hayli buruk ve neşesizdi. Etabı son metrelerde kaybetmenin moral bozukluğunu yaşayan Cavendish, "Finişin fazla anlatılacak bir tarafı yok. Neticede Bonet kazandı, o kadar. Yeşil mayoyu iki senedir kazanıyorum. Geçen yılla bu seneyi kıyaslarsam, tur harika, buraya gelmekten çok mutluyum. Sonraki yıllarda 'ye gelmeye devam edeceğim. Bundan sonraki yarış planım California ve İsviçre turu olacak."

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI!
Cumhurbaşkanlığı resmi twitter hesabından da yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda dereceye giren Mark Cavendish sahneden inmedi; 2 ayrı kategoride ödül aldığı için tekrar podyuma çağrıldı."