ERDOĞAN'IN ORTAYA ÇIKAN VİDEOSU HDP OYLARINI ARTTIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bunu dışarıda konuşmam, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım' açıklamasının ardından sosyal medyada bugüne kadar oy kullanmadığını belirten çok sayıda kişi sandığa gidip HDP'ye oy vereceğini açıkladı. Twitter'da ise 'sandıkpeşine' hashtagiyle kampanya başlatıldı.
Erdoğan'ın ortaya çıkan videosu HDP oylarını arttırdı
2018-06-13 21:59:46   Güncelleme: 2021-07-29 07:52:14    

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'da yayılan konuşmasının görüntülerinde, 'Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü, onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz kim, kimdir bunu biliyorsanız. Mahalle temsilcilerimiz zaten kimin kim olduğunu bilmiyorsa bu görevi bırakması lazım. Alacaksınız sandık seçmen listesini, bakacaksınız kim kimdir. Bu çalışmayı yapmanız da inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.' ifadelerine yer vermişti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

O tepkilerden bazıları şöyle;

E.E

Recep Tayyip Erdoğan'ın parti üyelerine 'HDP oylarına engel olun' açıklamasından sonra hayatımda ilk kez oy kullanma kararı aldım. Hayatımda ilk kez sandığa gidip HDP'ye oy vereceğim. Sandığın bir şeyleri değiştireceğini düşündüğüm için değil, sadece bu hak ihlaline karşılık vermek için, üstelik kürt de değilim, hadi beni tespit edin.

E.P

Ortaya çıkan videodan sonra ilk kez oy verecekler arasına girdim. HDP'ye +1 yazabilirsiniz.

S.I

Sandık görevlisi olacak mahalle temsilcilerine diyor ki: ''Alacaksınız önünüze sandık seçmen listesini bakacaksınız kim kimdir ve onların üzerinde özel bir çalışma yapacaksınız. Çünkü onların baraj altında kalması demek, bizim durumumuzun çok çok iyi bir noktaya gelmesi demektir.' Yani diyor ki 'siz Kürdleri tanıyorsunuz zaten, gereğini yapın.' Tam o sırada alkış kopuyor ve iç çekerek ''inşaallah'' diyen bir ses duyuluyor. Hah, işte sırf o 'inşaallaaah' diyen herif, seçim gecesi ''elhamdüllilah'' deyip sevinç böğürtüleri çıkarmasın diye sandığa gidip HDP'ye oy vereceğim ve o oy pusulasını gıcıklığına sabaha kadar adım adım izleyeceğim! Başka da bir anlam yüklemeden seçime, sırf bu yüzden yapacağım bunu!

Not: Seçim ve demokrasiye dair genel görüşlerim ve HDP'ye yaptığım eleştiriler sabit ve mahfuzdur. ..