Eric Trump: Babam başkan olabilmek için bir servet kaybetti

ABC kanalına çıkan Trump, babasının vergi ödemediğine dair haberlere tepki gösterdi.
Eric Trump: Babam başkan olabilmek için bir servet kaybetti
2020-10-12 15:08:34   Güncelleme: 2020-10-12 15:08:34    

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Eric Trump'a babasının mali siciliyle ilgili sorular yöneltildi. 

The New York Times'ın (NYT) ABD Başkanı'ndan iltimas görmek için büyük şirketlerle yabancı hükümetlerin Trump'ın otel ve tatil köyü gibi emlaklarını koruyup kolladığına dair son haberinin hatırlatılması üzerine iddianın zamanlamasını sorgulayan Eric, babasının başkanlıktan kar etmediğini söyledi. 

Gazetenin güvenilirliğinin olmadığını ve seçimi etkilemek için yayın yaptığını ileri sürerek 'Son 6 aydır veya bir yıldır yahut iki yıldır her gün kuluçkaya yattıkları bir hikayeyi gündeme düşürdüler' diyen Eric, Trump hanedanlığının etik ve mali yanlışlar içinde olduğuna dair suçlamaları reddetti.

Yaklaşık 10 milyar dolarlık gelir getiren 500 şirketten oluşan 'Trump Organization'ın Başkan Yardımcısı, 'Bir servet kaybettik. Babam başkanlık seçimi kampanyasında bir servet kaybetti. Umurunda değil. Doğru olanı yapmak istiyordu. Size şunu söyleyeyim, Donald Trump'ın dünyada ihtiyacı olan son şey bu işti (ABD Başkanlığı)' iddiasında bulundu.

NYT, haberlerinde Trump'ın otelleri ve tatil köylerini kamusal ve özel sektörlerin birbirine karıştığı ve özel çıkarların hüküm sürdüğü kulisler olarak kullandığı, Trump'ın 60 müşterisinin hepsinin çıkarlarının onun başkanlığı tarafından büyütüldüğünü gördüğüne dair iddialara da yer vermişti.

'Biz konukseverlik gösteren bir hizmet şirketiyiz. Her yıl mülklerimizde on milyonlarca kişi kalıyor. The New York Times tümden yalan haber. Tüm istedkleri babamı başkanlıktan indirmek' tepkisini gösteren Eric, NYT'nin babasının 421 milyon dolarlık borç yüküne dair haberinin hatırlatılması üzerine bunun iş yapmanın doğal bir sonucu olduğunu savundu:

'Binalara, emlaklara sahipsen borcun da vardır. İnşaatçılar, iç güç sahipleri böyle yapar, biraz borç yüklenirler. Bizim fevkalade bir şirketimiz var ki, bu yeni bir şey değil, tıpkı babamın seçildiğinde aynı miktarda borcunun olması gibi.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü