Erkan Baş: İşçi sınıfı ve yoksulların öfkesi bu iktidarın koltuğunu elinden alacak

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK), 'Artık yeter, geçinmek istiyoruz' diyerek yaptığı çağrı sonrası sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla Kartal'da düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.
Erkan Baş: İşçi sınıfı ve yoksulların öfkesi bu iktidarın koltuğunu elinden alacak
2021-12-12 15:47:11   Güncelleme: 2021-12-12 15:47:11    

Hafta boyunca DİSK ve bağlı sendikalar tarafından mitinge çağrı açıklamaları yapılırken, Kartal'da buluşan işçiler sloganlarla miting alanına yürüdü.

Sendika ve partilerin kortejleri sık sık AKP iktidarını istifaya çağırdı. 

'BU ÜLKE, BU HALK SATILIK DEĞİL'

Metal işçileri, 'Bu ülke, bu halk satılık değil' sloganlarıyla miting alanına yürüdü.

TİP KORTEJİ ALANDA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) korteji de 'Hükümet istifa' sloganlarıyla miting alanına yürüdü. 

TİP KORTEJİNE POLİS MÜDAHALESİ

TİP korteji ile polisler arasında, yürüyüş sırasında gerginlik yaşandı. Polis, sloganları gerekçe gösterek müdahale etmeye çalışırken sonrasında yol açıldı.

'AYDINLIK GÜNLER YAKIN VE BUNUN ALTINDA İŞÇİ SINIFININ İMZASI OLACAK'

Mitinge yoğun katılım olması nedeniyle TİP korteji alana giriş yapamadı. Kortej içerisinde yer alan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletveli Erkan Baş, açıklamalarda bulundu. 'İşçi sınıfının gücü sokaklara, meydanlara çıktığı zaman hissedilir' diyen Baş, 'Aydınlık günler yakın ve bunun altında işçi sınıfının imzası olacak' ifadesini kullandı.

'GEÇİNEMİYORUZ' DİYENLER İÇİN BİZ DE BURADAYIZ'

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de mitinge ilişkin açıklamalarda bulunurken, 'Asgari ücret açlık sınırının bile altında. Buna hayır demek için, geçinemiyoruz diyenler için, süt alamıyoruz diyenler için biz de buradayız' şeklinde konuştu.

'KURTULUŞ SAVAŞI DEDİKLERİ, KENDİ KENDİ KOLTUKLARININ KURTULUŞUDUR'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da miting alanında konuşma yaparken, yurttaşlara seslendi ve 'Bunların kurtuluş savaşı dedikleri, kendi koltuklarının kurtuluşudur' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü