Erkan Baş'a soruldu: 'Hayvanların tecavüzüne mi uğradın?'

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'a 'Ahırdaşlar İktidarı' yazısının ardından bir sosyal medya kullanıcısı sık sık hayvanları aşağıladığı görüşüne yer vererek 'Hayvanların tecavüzüne mi uğradın, bu travmanın sebebi nedir?' diye sordu.
Erkan Baş'a soruldu: 'Hayvanların tecavüzüne mi uğradın?'
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

'AKP IŞİD ekürisi' ve 'Ahırdaşlar İktidarı' başlıklı yazıları nedeniyle HTKP Genel Başkanı ve İleri Haber yazarı Erkan Baş'a bir sosyal medya kullanıcısı " Erkan çocukken hayvanların tecavüzüne mi uğradın? Bu tüm yazılarında hayvanları aşağılama takıntının kaynağı nedir?" diye sordu.

 

Geçtiğimiz dönemlerde İleri Haber'de yayımlanan 'Köpekleşmede gelinen aşama' başlıklı yazı hayvan hakları savunucularının tepkisini görmüştü.

 

Erkan Baş 'AKP IŞİD ekürisi' başlıklı yazısında hayvan sömürüsünden bir spor gibi bahsetmiş ve AKP-IŞİD ilişkisine yönelik hayvanlar üzerinden benzetme yapmıştı. O ifadeler şöyle;

 

"Eküri sözcüğü ile ilgili bir bilgi notuyla başlayalım.

Fransızca kökenli eküri sözcüğü Türkçe’ye atçılık literatürüyle girmiş. Özellikle yarışlara katılan atlarda aynı kişiye ait olan farklı atlar için kullanılıyor.

Daha geniş olarak aynı ahırda yaşayan atlar anlamında da kullanıldığı için TDK sözlüklerinde “ahırdaş” olarak karşılanıyor.

AKP-IŞİD ilişkisini açıklamak için daha uygun bir sözcük bulamadım."