Erkan Baş'tan Bekir Bozdağ'ın Atalay kararını okumasına: Mafyada böyle yaparlar, bazen suçlu olduğunu bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işleri onlara yaptırırlar

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay kararının Meclis'te okunmasına ilişkin olarak, 'Mafyada böyle yaparlar, bazen suçlu olduğunu bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işleri onlara yaptırırlar' dedi.
Erkan Baş'tan Bekir Bozdağ'ın Atalay kararını okumasına: Mafyada böyle yaparlar, bazen suçlu olduğunu bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işleri onlara yaptırırlar
2024-01-30 18:51:13   Güncelleme: 2024-01-30 18:51:13    

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yurt dışında bulunması sebebiyle koltuğunu geçici süreyle devrettiği TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, cezaevindeki Milletvekili Can Atalay hakkındaki hüküm ile ilgili Yargıtay’dan gelen yazıyı TBMM Genel Kurulu’nda okuttu. Yazının okunması ile Atalay’ın milletvekilliği; Anayasa Mahkemesi’nin iki kez verdiği hak ihlali kararına rağmen düştü. 

'Milletvekiliyse neden hapiste tutuyorsunuz, değilse neyi düşüreceksiniz?'

Baş, karar okutulmadan önce şu ifadeleri kullandı: 

'Usulsüz değil, kanunsuz bir işlem yapılıyor. Anayasa'yı ayaklar altına alan bir darbe girişiminin tamamlanmasını izliyoruz. 'AYM'nin kararlarını tanımayalım' diyen Yargıtay kararının divanda okutulmasını reddediyoruz. Eğer divan Anayasa'yı tanımazsa divan yoktur. Her şey sorgulanır hale gelir. Karar okunacak Atalay'ın vekilliği düşürülecek. Yani milletvekiliymiş. Milletvekiliyse neden hapiste tutuyorsunuz? Değilse neyi düşüreceksiniz? Gezi'de de beraberdik. Bütün duruşmalarını izledim. Biz yaptığımızı savunuruz. Söylediğimizi yaparız. Burada karar okunacak Meclis Başkanı yok. 'Bu usulsüzlük' diyorsanız Kurtulmuş usulsüzluk yapıyor aylardır.

Numan Kurtulmuş okumuyor bu kararı, Celal Adan okumuyor, Gülizar Hanım okumuyor, Sırrı Süreyya okumuyor ama Bekir Bozdağ okuyor. Hak ediyor okumayı çünkü. Bu da bize tarihin bir ironisidir. Kurtulmuş hak ediyor okumayı. Kimsenin açıkça 'Ben bu kararı okumayacağım' diyemediği bir şeyi Meclis'in açılışına 3 dakika apar topar geçirelim diyorlar. Bazen suçlu olduklarını bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işlerini onlara yaptırırlar'

Baş: Ferman sarayın, Atalay halkındır

Sosyal medyadan açıklama yapan Baş, 'Ferman Saray’ın, Can Atalay halkındır. Bizler direneceğiz, kazanacağız. Darbeciler de işledikleri tüm suçların hesabını bir bir verecek. Yanlarına kalmayacak, unutulmayacak' dedi.

TBMM tarihinde bir ilk; Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü!

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edildiğine ilişkin kararın TBMM Genel Kurulu’nda bugün okundu. Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için Yargıtay'ın gönderdiği kararın okutulmasından önce CHP'nin kapalı oturum talebi kabul edildi.

Kapalı oturumun ardından Meclis'te bir ilk yaşandı ve Anayasa Mahkemesi’nin iki kez bu konuda hak ihlali kararı vermiş olmasına rağmen Genel Kurul'da Can Atalay kararı okunarak milletvekilliği düşürüldü.

Kararın okunmasının hemen ardından TBMM internet sitesinde yer alan, 'Milletvekilliği Sona Erenler' sayfasına Can Atalay da eklendi. 

Vehaber Menu