Erkan Baş’tan Erdoğan’a: Senin kaderin çocuklarına yatlar katlar almak da emekçilerin kaderi ölmek mi?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın maden faciasında 41 madencinin ölümü hakkında ‘kader’ demesine tepki gösterdi. Baş, 'Ey Erdoğan senin kaderin çocuklarına yatlar katlar almakta emekçilerin kaderi ölmek mi?' dedi.
Erkan Baş’tan Erdoğan’a: Senin kaderin çocuklarına yatlar katlar almak da emekçilerin kaderi ölmek mi?
2022-10-16 11:07:40   Güncelleme: 2022-10-16 11:07:40    

Bartın Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağında dün ilk belirlemelere göre grizu patlaması meydana geldi. Faciada 41 madenci hayatını kaybetti. Erdoğan, facia bölgesine gelerek, 'Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır' dedi.

Erkan Baş, Amasra’da açıklamalarda bulundu. Baş, Erdoğan’ın ‘kader’ sözlerine tepki göstererek şunları dile getirdi:

'Erdoğan cinayet mahalline döndü'

'41 madencinin yaşamını yitirdiğini öğrendik. tüm madencilerin ailelerine baş sağlığı iletmek istiyoruz. Maden işçileri arkadaşlarını kurtarmak için olağanüstü çaba sarf ettiler. Yakınlar dışarıda perişan halde bekliyorlar. Az önce Tayyip Erdoğan geliyor diye bütün alanı boşalttılar. Biz de yurttaşlar ile ayrıldık.

Tıpkı her katilin cinayet mahalline döndüğü gibi bu ülkeyi bir işçi mezarlığına çeviren Erdoğan’da olay yerine dönüyor. İşçinin kanıyla canıyla sürdürdüğü iktidarının yeni katliamlarına iyi baksın. 

'Utanmadan çıkıp buna kaza diyorlar'

Patronlar servetlerine servet katsın diye Soma’da Ermenek’te işçiler nasıl katledildiyse bugün Bartın’da olan budur. Şimdi utanmadan çıkıp buna kaza diyorlar, kütledikleri madencilere şehit diyorlar. Bu nasıl ne yüce şehitlik makamıdır.

'Emekçinin kaderi ölmek mi?'

AKP’lilerin sarayların zenginlerin evine uğramıyor. Nerede gariban nerede yoksul emekçi var şehadet hep onların payına düşüyor. Ey Erdoğan senin kaderin çocuklarına yatlar katlar almakta emekçilerin kaderi ölmek mi?

Madenci evladının kaderi yetim kalmak mı? Sayıştay uyarıyor işçi arkadaşlarımız yıllardır uyarıyor. Önlem alın diyor dinlemiyorsunuz. Sayıştay’ın 2019’dak uyarılarına rağmen hiçbir önlem alınmayan bu açgözlülüğünüze lanet olsun. Para hırsı ile işlediğiniz cinayetleri şehitlik ile örtmenize asla izin vermeyeceğiz. 

'Lanet olsun arsızlığınıza'

Lanet olsun sizin arsızlığına lanet olsun sizin utanmazlığınıza dün ve bugün ölen her işçinin ölümü engellenebilirdi. Şükür ve dua ile değil onların hayatını koruyacak insanca bir çalışma ile tüm ölümleri engelleyebilirdik.

'Mutlaka hesaplaşacağız'

Ama siz Soma’nın katil patronlarını değil Somalı madencilerin avukatlarını hapse gönderen zihniyetin sorumlususunuz. Ama mutlaka hesaplaşacağız. Tüm cinayetleri ortaya çıkaracağız.'

Vehaber Menu