Erkan Baş'tan kazak tartışmalarına yanıt: Tartışılacak tek konumuz kazağımız

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, giydiği kazak markası nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu. Baş o eleştirilere yanıt verdi: O kazağa bin 500 lira vermedim. Uzun zaman önce aldığım bir kazak. Fiyatı 7-8 kat artmış. AKP iktidara geldiğinde o kazak kaç paraydı, şimdi kaç para oldu. Bu sorgulansa ve buradan Türkiye ekonomisinin ne kadar kötü durumda olduğu görülse, daha iyi olur. Siyaset maalesef magazine ediliyor. Şükürler olsun ki bizim tartışılacak tek konumuz kazağımız.
Erkan Baş'tan kazak tartışmalarına yanıt: Tartışılacak tek konumuz kazağımız
2023-02-02 00:23:15   Güncelleme: 2023-02-02 00:30:23    

Haberin Videosu için tıklayın

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın giydiği kazak, markası nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu. Kazağın hem Amerikan markası olması hem de fiyatının bin 500 TL olması eleştirilirken, Erkan Baş'ın bu kazağı giymesi 'Sosyalist Erkan Baş'ın üstünde kapitalist kazak' yorumlarına neden oldu. 

'Tartışılacak tek şey kazağımız'

Erkan Baş Halk TV'de Şule Aydın ile Kayda Geçsin programında kazak tartışmalarına yanıt verdi. Baş o programda, 'O kazağa bin 500 lira vermedim. Uzun zaman önce aldığım bir kazak. Fiyatı 7-8 kat artmış. Ama yurttaşın siyasetçiyi sorgulaması önemli bir kazanım. Şükürler olsun ki bizim tartışılacak tek şeyimiz kazağımız'  dedi.

'Bütün genel başkanlar mal varlıklarını açıklasın'

Baş, siyasetçilerin mal varlıklarını halka açıklamalarının önemine değinerek şöyle konuştu: 

Tüm genel başkanlar mal varlıklarını açıklasınlar. Bir siyasetçi halka karşı şeffaf olmak durumunda. Ben mal varlığımı açıklamakta zorlanmıyorum. Mal varlıkları siyasete başlamadan önce neydi, şimdi ne bütün siyasetçiler açıklasın. AKP iktidara geldiğinde o kazak kaç paraydı, şimdi kaç para oldu. Bu sorgulansa ve buradan Türkiye ekonomisinin ne kadar kötü durumda olduğu görülse, daha iyi olur. Siyaset maalesef magazine ediliyor. Bu trollerin bir çabası. Şükürler olsun ki bizim tartışılacak tek konumuz kazağımız. Hırsızlık, yolsuzluk yapsak sabah akşam onun üzerinde tepineceklerdi. Çünkü TİP'e dönük artan ilginin farkındalar ve kazıyorlar ne bulabiliriz diye. İşte bulabildikleri bu.