Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusu!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, oyuncu Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.
Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Oyuncu Nurgül Yeşilçay, Paramparça adlı diziden ayrılmasının ardından rol arkadaşı Erkan Petekkaya'nın kendisine psikolojik baskı yaptığını ve taciz ettiğini iddia etti. Dizide Candan karakterini canlandıran Ahu Yağtu, böyle bir şeye şahit olmadığını söyledi. Petekkaya, Yeşilçay için, “Ben Nurgül’ün nesini taciz edeceğim? Beyonce mi o?” demişti.

 

DİHA’nın haberine göre, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Petekkaya’nın sözlerinin yarattığı etki üzerine harekete geçti ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Suç duyurusunda, “Aktör olan bu kişi işi ve niteliği gereği kitlelere hitap eden ve onları yönlendiren, kitlelerce takip edilen ve kitleleri etkileme gücü olan bir şahsiyettir. Haliyle kadınların onur ve haysiyetini aşağılamaya yönelik bu tavrı aynı zamanda çok sayıda kişiyi olumsuz yönde etkileyecek, ayrımcı zihniyetin meşrulaşmasına ve yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır” dendi.

 

Platform Petekkaya’nın TCK’nin 125, 130 ve 216. maddelerinde düzenlenen ‘hakaret, kişinin hatırasına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlarından cezalandırılması istedi.