Erkekler seks sonrası neden uyur?

Erkekler seks sonrası uyumak isterken, kadınlar ilgi istiyor.
Erkekler seks sonrası neden uyur?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kadın erkek ilişkisindeki en büyük sorulardan biri, erkeklerin seks sonrası neden uyuduğudur. Akla hemen iki faktör geliyor. Kadınlarla erkeklerin orgazm tarzları ve seks yapma nedenleri arasındaki fark.

Nörolojik açıdan bakınca ilk soru otomatik olarak eleniyor. Orgazm, kadın ve erkeklerde benzer özellikler gösterir. O yüzden sizin seks sonrası hemen uyuma isteğiniz ve onun elinizi tutup size sarılma arzusunun hormonal bir açıklaması yok.

Kinsey Enstitüsü araştırmacılarından Dr. John Bancroft ikinci faktörün etkisi olduğuna inananlardan. “Kadınların seks yapma isteğinin ardında çoğu zaman fiziksel değil psikolojik faktörler rol oynar. Erkekler için durum genelde fizikseldir. Yani onlar sadece aldıkları cinsel zevki bakarlar” diyerek konuyu özetliyor.

ABD’deki Hormones And Behaviour dergisinde yayımlanan bir araştırma da bu görüşü destekliyor. Araştırmaya göre kadınların yüzde 83’ü cinsel mutluluk için duygusal yakınlık hissetmenin çok önemli olduğunu söylüyor. Siz bitmiş durumdayken onun hâlâ istekli olmasının üçüncü bir sebebi de orgazm yaşamak konusundaki cinsiyetler arası eşitsizlik olabilir. Dr. Bancroft “Kadınların sadece yüzde 30’u seks sırasında orgazma ulaşırken bu oran erkeklerde yüzde 85” diye ekliyor. 

Menshealth

Vehaber Menu