Erzincan Belediye Başkanı ve Sultandağı Kaymakamı gözaltına alındı

Erzincan'da düzenlenen 'FETÖ' operasyonunda İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan gözaltına alındı. Afyon'da, 'FETÖ' soruşturması kapsamında açığa alınan Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör de gözaltına alındı.
Erzincan Belediye Başkanı ve Sultandağı Kaymakamı gözaltına alındı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erzincan ve Şanlıurfa'da düzenlenen "FETÖ" operasyonunda, aralarında İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan'ın da yer aldığı 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ile daha önce belediyeden ihraç edilen bir kişi ve Şanlıurfa'da bulunduğu tespit edilen sözde "ilçe imamı" gözaltına alındı. 

Son yerel seçimlerde MHP'den İliç İlçesi Belediye Başkanı seçilen Doğan, 21 Mart 2015'te istifa ederek AKP'ye katılmıştı. Doğan, darbe girişiminin ardından AKP Genel Merkezince yürütülen soruşturma sonrası 12 Kasım'da partisinden ihraç edilmişti.

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı verildi. Karar sonrası Kaymakam Güngör, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine getirildi. 

Sultandağı Kaymakamlığına, Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemir vekalet edecek.