Esad: Suriye ordusu tüm cephelerde ilerliyor!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın Suriye’de IŞİD'e düzenlediği hava operasyonları sayesinde Suriye ordusunun tüm cephelerde ilerleme sağladığını belirtti.
Esad: Suriye ordusu tüm cephelerde ilerliyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Rus hava güçlerinin terörle mücadele operasyonlarına katılmasının ardından durum önemli oranda iyiye gitmeye başladı. Suriye ordusunun tüm cephelerde ilerleme sağladığını söyleyebilirim” dedi.

"RUSYA'NIN OPERASYONLARI ABD'NİN OPERASYONLARINDAN DAHA ETKİLİ"

Rusya’nın operasyonlarının ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyonlardan daha çok işe yaradığını kaydeden Esad, “Rusya yaklaşık iki ay önce operasyonlara başladığında Amerikan ittifakı olarak adlandırılan güçler teröristlere karşı bir yıldır operasyon düzenliyordu, ancak sonuç olarak teröristler daha da güçlendi ve tüm dünyadan daha fazla terörist buraya geldi. Rusya ile ABD öncülüğündeki operasyonlar arasındaki temel fark, Rus güçlerinin Suriye ordusuyla işbirliği yapmasıdır.” dedi. 

"DİYALOĞA HAZIRIZ"

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, hükümetin Moskova’da Suriyeli muhaliflerle görüşmeye hazır olduğunu da belirten Esad, “Moskova 3’lü görüşmeye hazırız çünkü diyaloğa ihtiyacımız var” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü