Esenyurt Belediye Başkanı: Evlerini kullanıp, kullanamayacaklarını onlara bildireceğiz

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt'ta yaşanan çatlak ve çökmelerle ilgili açıklamada bulundu.
Esenyurt Belediye Başkanı: Evlerini kullanıp, kullanamayacaklarını onlara bildireceğiz
2019-04-27 14:50:26   Güncelleme: 2019-04-27 14:50:26    

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, şu açıklamayı yaptı:

'Çok acil bir durum yoktur, vatandaşlarımız bugün akşama kadar evlerini kullanabilecekler. Ama bu arada belediye olarak biz bu bölgede incelemelerde bulunacağız. Teknik ekiplerimiz şu anda o çalışmaları yapıyorlar' dedi.

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi'nde çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi'nde, belediye, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yol üzerindeki çatlağı inceleyen Vali Yerlikaya yetkilerden bilgi aldı. 

'ÇOK ACİL BİR DURUM YOKTUR'

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.  Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozkurt, 'Sabah Vali Bey ve yetkilerle beraber toplantı yaptık. Geçen sürede elimizdeki verileri değerlendirdik. Elde edilen sonuç şu oldu; çok acil bir durum yoktur, vatandaşlarımız bugün akşama kadar evlerini kullanabilecekler. Ama bu arada belediye olarak biz bu bölgede incelemelerde bulunacağız. Teknik ekiplerimiz şu anda o çalışmaları yapıyorlar. Çalışmalar sonucunda elde edilen sonuca göre akşam tekrar vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Evlerini kullanıp, kullanamayacaklarını onlara bildireceğiz. Vatandaşlar evlerine şu anda gidebiliyorlar. Bu süreçte derin incelemelerin yapılabilmesi için de üniversitelerden heyetler geliyor. Onlarla beraber nihai olarak ne yapılması gerektiğine  karar vereceğiz ve sonraki süreci de ona göre belirleyeceğiz' dedi. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü