Esenyurt'ta 2 kişinin öldüğü tekel bayi saldırganlarından Murat Özer yakalandı

İstanbul Esenyurt'ta tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli Murat Özer adliyeye sevk edildi.
Esenyurt'ta 2 kişinin öldüğü tekel bayi saldırganlarından Murat Özer yakalandı
2023-07-30 15:33:48   Güncelleme: 2023-07-31 16:23:32    

Haberin Videosu için tıklayın

İstanbul Esenyurt'ta iki kişinin öldüğü bir kişinin yaralandığı tekel bayisindeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltı sayısı üç oldu. Gözaltına alınan H.A.'nın şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği öne sürüldü.

Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki tekel bayisinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği öne sürülen H.A'yı gözaltına aldı. Şüpheli H.A., Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Ne olmuştu? 

Esenyurt'ta bir tekel bayisine giden bir gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.

Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Saldırı anı güvenlik kamerasında 

Görüntülerde, üç kişi iş yerinde konuşurken, dört kişi içeri giriyor. Yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin 'babanı çağır konuşalım' dediği duyulurken, iş yeri çalışanını, 'şimdi böyle niye geldiniz bana bir söyleyin' diye yanıt veriyor. Beyaz gömlekli saldırgan ise, 'baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım' diyor. Kasada duran çalışan, 'babam ne paylaşmış söyleyin' diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin 'Sen bilmiyor musun?' dediği duyuluyor. Tartışma esnasında yeşil tişörtlü saldırganın iş yeri çalışanının omzunu sıkmasının ardından, iş yeri çalışanı ile yeşil tişörtlü saldırgan arasında arbede çıkıyor. Arbede sırasında iş yeri çalışanı kasada bulunan silahı alarak, yeşil tişörtlü saldırganın ayaklarına ateş ediyor. O sırada saldırganlar şişelerle kasada bulunan kişiye saldırıyor. Beyaz gömlekli saldırgan üzerinde bulunan silahı çıkararak önce iş yeri çalışanına defalarca ateş ediyor. Ardından da iş yerinde bulunan iki kişiye ateş ediyor.

Yayın yasağı

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin 'yayın yasağı' getirildi.

Esenyurt'ta bir tekel bayisine düzenlenen silahlı saldırı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Saldırıda, Batuhan Bayındır (20) ile Yunus Emre Erzen (24) hayatını kaybetti, Yusuf Erzen (21) ise yaralandı.

Saldırının görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Şu ana kadar olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürerken olaya ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı.

Haber Global'in aktardığına göre, iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin başsavcılık tarafından yayın yasağı getirildi.