Esenyurt'ta kasiyere 'başın açık ne gerek var' diyen Faslı tutuklandı

Esenyurt'ta alkollü ürünlerin satışına tepki göstererek market çalışanın yaşam tarzına yönelik eleştirilerde bulunan şüpheli, tutuklandı.
Esenyurt'ta kasiyere
2022-12-21 11:26:21   Güncelleme: 2022-12-21 13:28:45    

Haberin Videosu için tıklayın

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir markette yaşanan olayda, alışveriş yapan Fas uyruklu bir şahıs, kasadaki kadın çalışana, 'Burada sigara, alkol satılıyor. Başın açık. Ne gerek var? İslam'da böyle şeyler olmaz' ifadelerini kullandı.

O sırada durumu fark eden bir kadın müşteri, hemen yaşananları cep telefonu ile kaydederek, Faslı uyruklu kişiye, 'Pardon siz nerelisiniz? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Nerede olduğunuzun farkında mısınız?' dedi.

Faslı olduğunu belirten adam ise kadına 'Nerede olduğumu biliyorum. Burada İslam var değil mi?' sözleriyle yanıt verdi.

Bunun üzerine kadın tekrar araya girerek, 'Evet İslam var. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Kimin nerede çalıştığı, ne yaptığı sizi ilgilendirmiyor. Bu kadın burada çalışmak istiyorsa çalışabilir. Sen şu an benim için tehlikesin. Rahatsız oluyorsan Fas'a gidersin. Orada yaşarsın' dedi.

Sosyal medya platformlarında, Akevler ve Cumhuriyet mahallelerindeki marketlerde bir kişinin alkollü ürünlerin satışına tepki gösterdiğine yönelik görüntülerin yayınlanması üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı.
Gösterdiği tepkiyle, halkı kin ve nefret söylemleriyle galeyana getirmeye çalıştığı öne sürülen M.E.A, Esenyurt Pınar Mahallesi'ndeki ikamet adresinde gözaltına alındı. M.E.A., gözaltının ardından tutuklandı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.