Eski Danıştay hâkiminden TÜİK'e dava: Alım gücüm TÜİK eliyle düşürülüyor

Eski Danıştay Tetkik Hâkimi Önder Tekin'in, 'Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eliyle yoksullaştırılıyorum' diyerek kurum hakkında açtığı dava istinafta da reddedildi. Tekin, kararı, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşımaya hazırlanıyor.
Eski Danıştay hâkiminden TÜİK'e dava: Alım gücüm TÜİK eliyle düşürülüyor
2023-07-31 15:58:21   Güncelleme: 2023-07-31 15:58:21    

Memur ve emeklileri ilgilendiren toplu sözleşme görüşmesi 1 Ağustos Salı başlayacak. Yetkili sendika Memur- Sen ile hükümet masaya oturacak, masadaki kritik rakam ise TÜİK’in enflasyon verileri olacak.

Tekin’in, TÜİK’in 2021 yılı son 6 ayına ilişkin enflasyon rakamlarıyla ilgili verilerinin iptali istemiyle açtığı davada ise istinaftan ret kararı çıktı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi, Tekin’in TÜİK’in açıkladığı veriler nedeniyle emekli maaşının düşük kaldığı iddiasına karşı ilk derece mahkemesinin, 'Davalı idare tarafından aylık olarak açıklanan enflasyon artış oranlarının davacının maaşının artışına doğrudan bir etkisinin olmadığı' kararını uygun bularak başvurunun reddine hükmetti.

İdare mahkemesinin de, 'hukuka uygun olmayan' bir karar verdiğini dile getiren Tekin, şöyle dedi:

'Ben, yoksullaştırıldığıma, alım gücümün TÜİK eliyle düşürüldüğüne inanıyorum. Davamda sonuna kadar haklıyım. Ve konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğim. TÜİK’in yoksullaştıran bu enflasyon artış oranları açıklaması benim mülkiyet hakkımı ihlal ediyor. Mücadelem bitmedi sürecek. Çünkü haklıyız. Emekliler yoksul, emekliler aç.'