Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Uyuşturucu üretimi evlere yayıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz' açıklamasının yankıları sürerken, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, uyuşturucu üretiminin evlere yayıldığını söyledi.
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Uyuşturucu üretimi evlere yayıldı
2022-11-08 09:23:39   Güncelleme: 2022-11-08 09:23:39    

Cumhuriyet'in haberine göre; Tantan, metanfetaminin talep yoğunluğundan dolayı artık evlerde üretildiğini ve uyuşturucu piyasasının gitgide yayıldığına dikkat çekti. 

Uyuşturucuya karşı verilen mücadelenin topyekûn sürdürülmesi gerektiğini anlatan Tantan, 'Bu mücadelede ülkeler birlikte hareket etmeli. Kendi ülkeniz için, istihbarat ve kolluk güçleriniz görevlidir. Aynı zamanda halk da görevlidir. Halk bilinçlenmeli ve bilinçlendirilmeli' dedi. 

Tantan, uyuşturucu kartellerine karşı mücadelenin büyüklüğünün, ülkelerin birlikte hareketlerine bağlı olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin geçmişte başarılı operasyonlara imza attığını söyleyen Tantan, 'İktidar ve muhalefet, bunu siyasi bir rant olarak görmemeli, ülkenin neslinin geleceği açısında birlikte mücadele etmeli' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Bir süredir Türkiye'deki uyuşturucu sorununa dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce sosyal medya hesabında, kırmızı bültenle aranan Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in İstanbul Sarıyer’de gözaltına alınmasını ve kaldığı villanın bahçesinde ceset aranmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, 'Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz, denizde sadece bir kum tanesi. Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur' ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bugün İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde (KGYS) yaptığı açıklamada, 'Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Ortalama haftada 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız, emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız büyük bir gayret gösteriyor' demişti.