Etek giyen öğrenciler disipline verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir'deki bir lisede kız öğrencilerin 'etek giydikleri için' disipline verildikleri öne sürerek, bu iddiayı TBMM'ye getirdi.
Etek giyen öğrenciler disipline verildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-08 19:50:42    

Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması için TBMM'ye verdiği yazılı soru önergesinde,Balıkesir Gülser - Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nde bir grup kız öğrencinin etek giydiği için disipline verildiğini, buna velilerin sert tepki gösterdiklerini ifade etti.
Gümüş'ün soru önergesinde şu sorular yer aldı;

* Söz konusu okulun bu uygulamasını doğru buluyor musunuz? Söz konusu okulun uygulaması serbest kıyafet uygulamasına aykırı değil midir?
* Konuya ilişkin soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın, öğrencilerin etek giymesinin sakıncalı olduğuna dair bir yaklaşımı var mıdır?
* Bu tür yaklaşımları çağ dışı buluyor musunuz?
* 2013 / 5125 karar sayılı yönetmeliğinizde okul yönetimlerinin kıyafetlerde belli kurallara gitmek için velilerin yarısından fazlasının onayını almak zorunda olduğu ifade edilmektedir. Söz konusu uygulamada bu kural uygulanmış mıdır? Şayet uygulanmadı ise, okul yönetimine, yönetmeliğe aykırı hareket etmekten dolayı ceza verilecek midir?

Hürriyet

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü