Evine giren sabıkalı hırsızı bıçaklayan kişiye verilen hapis kararına tepki yağdı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, evine giren hırsız ile yaşadığı arbede sonucu Murat Yarar’ı bıçaklayan Okan Karatoprak tutuklandı. Karar tartışmalara neden oldu.
Evine giren sabıkalı hırsızı bıçaklayan kişiye verilen hapis kararına tepki yağdı
2022-01-20 07:51:59   Güncelleme: 2022-01-21 05:03:56    

Sosyal medya kullanıcıları yaşanan olayın nefs-i müdafaa olduğunu belirterek verilen karara tepki gösterdi. O tepkilerden bazıları şöyle;

Salihce

yani evime giren, mahremimi ezen adama birde kahvemi ikram edelim? Canı cehenneme!!
 

Zeki

Daha yenimi ogreniyoruz turkiyede adaletin sucluyu korumak icin var oldugunu,adamin 70 tane sabikasi var toplam 2 sene yatmamis, bu neyin adaleti biri bana izah etsin,bilhassa ismini 2 yildir duymadigimiz adalet bakanimiz gul ,lutfen ,ne is yaparsiniz ...?
 

oflu baba

GOZUNU SEVEYIM AMERIKANIN KANUNLARININ BAHCENIZE GIREN BIRINI VURSANIZ CEZASI YOK BAHCESINE NIYE GIRDIN .

Murat BAŞ

Kanunlar her zaman haksızı korur, unutmayın... Hırsızlara saygı duymayı-sevmeyi de ayrıca unutmayın !!!
 

Fatih

Bu ülkede ne yazikki her zaman hırsızlık namussuzluk yapanlar ellerini kollarını daha rahat sallayarak geziyor malesef ne yapsalar ne soylesekte kimse aldırış etmiyor sen eğer devlet makamı sahibi olsaydın hemen serbest tin eğer meşhur bir isim olsaydın hemen serbest tin ama garibansan namusunla hayatını idame eden bir insan san evini namusunu savunmussun boş neyin vardı da neyini savundun derler utanmadan birde kısaca ne desek boş boş boş ....

Serdar

Adalet can çekişiyor. Eğer hırsız ev sahibini öldürseydi kim uydurduysa kontrollü serbestlikle serbest bırakılırdı 
 

şeyh şamil

yuh olsun. hırsız gelip evi süpürseymiş daha olmadı bir şey yapılamayacağını bildiğinden ırza el uzatsaymış değil mi? adam sadece seyretmeliymiş yani. bu nasıl adalet. Şeriatı istemiyoruz diyenler bir daha düşünsün. ya küfürde artık son noktadalar ya da delalette.
 

Fırat

Türkiye'de adalet sistemini hiç anlayamıyorum.. Yahu arkadaş adamın evine hırsız girmiş ne yapması gerekiyordu? Adalet herkes için adil değil ne yazık ki ülkemde... Hırsız eşine yada çoluğuna çocuğuna zarar verseydi ne olacaktı? Nerede adalet? Adamın yaptığı şey gayet normal ailesini ve malını savunmuş bunda ne var?

EFE

BİR GARİP ÜLKE BENİM ÜLKEM. BENİM ÜLKEMDE HIRSIZ OLMAK, ARSIZ OLMAK, HAYASIZ, EDEPSİZ OLMAK, HATTA VATAN HAİNİ OLMAK ASLA SUÇ DEĞİL. EVİNE GİREN HIRSIZI ÖLDÜRDÜREN VATANDAŞI KATİL DİYE MAHKUM EDEN 'HAKİM' İN EVİNE GİRİP, HER ŞEYİNİ ALMAK LAZIM. BAKALIM O ZAMAN DİĞER HAKİM NE KARAR VERECEK. ALLAH BU HAKİMLERE VİCDAN NASİP EYLESİN

fako

Aynı hırsız o kararı veren hakimin veya savcının evine girseydi ve onunla karşılaşsaydı ve de hırsız onu öldürmek isteseydi ki öyle olmuştur.Kendisi ne yapardı?
 

turgut

EY HUKUKÇULAR SİZ DAHA NE KADAR ARKANIZDAN KENDİNİZE BEDDUA VE KÜFÜR ETTİRECEKSİNİZ, HIRSIZLIK BÜYÜK BİR SUÇ VE BİRİSİNİN EVİNE İZİNSİZ GİRİYOR, YANİ HANEYE TECAVÜZ VAR SİZ BU ÜLKEDE YAŞAMIYOR MUSUNUZ, SİZE BU ŞEKİLDE HUKUK KARARI ALDIRAN SEBEP NE VE BİRİLERİNİN BASKISI İLE Mİ BUNU YAPIYOSUNUZ.
 

Metin

Böyle adalet olmaz olsun özel mülke hırsızlık veya başka amaçla giren kim olursa ev sahibinin onu öldürmesi serbest olmalıdır

DR KAYSERİ

SUÇLUYU KORUYAN KANUN OLUR MU ARKADAŞ!!! Olay üzücü ama ev sahibi haklı. Allah rızası için bu yanlıştan dönün. Kanunlar caydırıcı değil, cezalar resman mükafat .
 

Bravo

Yargı sistemi baştan sona değişmeli. Hırsız ev sahibini öldürdü diyelim. Ne karar vereceksiniz. Ben şunu bilirim. Savcı ve hakimlerin yeniden tam teşekküllü bir sınava sokmak gerekir. Haklı olandan yana karar verme duyguları geliştirilmeli.

teoman

Hırsızla boğuşma olmuş. Peki hırsız ev sabini öldürseydi hırsız nereden bulunacaktı.. Yada adli kontrol şartı ile serbest kalacaktı..
 

Anası ağlasın

Ağlarsa hırsızın anası ağlasın neden ev sahibinin anası ağlıyor nefsi müdafa olmalı karşılıklı bıçaklı boğuşma vardır ya da hırsız da silah olabilir her şey olabilir güç enerji vs. ev sahibi serbest kalmalı.

sami

ev hırsızlık için girmiş ev sahibine saldırmış, ev sahibi canını ve malını korumak için adamı öldürmüş ve ALLAHIN kendine verdiği hakkı kullanmış zere kadar günahı yoktur ve katil değildir. keşke bütün hırsızlar mal sahipleri tarafından yakalanıp öldürülse bu kanunlara kalırsa hırsızlık teşvik ediliyor ceza yok.
 

recep

Tam tersi olsaydı hırsız serbest kalırdı.Hukuk değil Gukuk bizim kanunlarımız.Bu kararı veren hakimlerimize de yazıklar olsun.Aslında hırsızlar bilmiyorlar girecekleri yeri.Nasıl olsa cezası yok girin işte hakimlerin savcıların evlerine.
 

yavuz

ya arkadaşlar siz delimisiniz 30 yıllık adliyeciyim,hırsız, uğursuz,katil vs. devletin sevgili tabasıdır, ilerde nice hırsızlıklar yapıp nice masum insanların canlarını yakacak bu mubarek kişiyi sen nasıl öldürürsün, daha adam 40 ıncı sabıkasını yapmamış
 

ömer

hırsız ev sahibini öldürseydi serbest kalırdı, siz Allah ın kanunundan yüz çevirin bakalım daha ne duruma düşeceğiz hep birlikte göreceğiz.
 

Mehmet

Ev sahibi haklıdır. Buyur mu edecekti. Yapması gerekeni yapmıştır. Ben de olsam evime giren hırsızı öldürürüm. İnsanın ırzı, malı ve canı dokunulmazdır.
 

asla

yazıklar olsun ülkede adalet denince suçluların korunması mağdurların celandırlması, bu ülkede suç biter mi? ancak iyiki allah var cehennem var. hesap var. hırsızlardan önce onları koruyan cehenneme girecek inşallah
 

Yörük

Ölen hırsız suçlu bulunmalı, vatandaş beraat etmelidir. Hatta vatandaş maddi, manevi tazminat davası bile açabilmelidir. Ya o erken davranamasaydı ve o anda hırsız onu bıçaklasaydı!!! Suçu ne vatandaşın? o anda benim ve ailemin canı tehdit altında ise ben olsamda hiç tereddüt etmeden kendimi savunacak ilk yöntemi uygularım. Hırsız ölmüş olsada, onu ev sahibi öldürmüş olsada, bu olayda ev sahibi mağdurdur. Sokakta serserinin biri bana saldırsa, bende kendimi savunurken onun ölümüne yol açsam ne olacak? Ben mi öleyim? Benim kolum kırılacağına o ölsün. O anda kimsenin seçme şansı olabileceğini düşünmüyorum. Komando değiliz, döğüş sanatları ustası değiliz. Bulduğumuz ilk fırsatta karşımızdakini nasıl etkisiz hale getirebileceksek onu yaparız. Ölmüş, yaralanmış bana ne.
 

Mesut SARP

Adamcağız hanesini namusunu korumasının mı? Darp edenlerin adam yaralayanlarin saliverildigi mahkemelerinin dışarıdan devam edildiği ülkemizde skandallara böylece bi yenisi daha eklendi. Şimdi adalet nasıl işliyora bi yetkili cevap vermeli...
 

Murat

Türkiyenin kanunlarını anlayabilmiş değilim. Polis yakalar, hakim salar. Sosyal medyada infial oluşur, bu kez aynı mahkeme tutuklama kararı olur.... Yaw hırsız mahremine girmiş.... gebermiş. Keşke hepsi geberse. Çocuk doğruyu yapmış, bizdeki mahkeme hırsızı değil ev sahibini cezalandırır. Paradox dedikleri bizdeki sistem...
 

Tarık

Ellerine sağlık. Eve girmek nedir ya! İllaha ki karşılaşırsan birisinden birisi gidecek. Bir de çocukla karşılaşsa o tramva hayat boyu geçer mi! Eve giren hırsızı öldürmek suç olmamalı. Tam tersi durumda da hırsız ağırlaştırılmış müebbet almalı.
 

Cino

Çok yanlış hırsız evinize girmiş ise hem malınıza hemde canınıza kast etmiş demektir. Niçin mağdur suçlanıp, hapse atılıyor.
 

talip

Aynen öyle, hırsızı görünce çık git, seni polis bulur sonra mahkeme serbest bırakır nasıl olsa, diyeceğiz. 3 defa evime hırsız girdi. gelen polis boşverin şikayetçi olmayın diyor. Yani adalet yoksa gerisi faso fiso...
 
Vehaber Menu