Eyüpsultan'da sel! İstanbul'un yarısında farklı iklim yaşanıyor

İstanbul Eyüpsultan'da etkili olan sağanak yağışın ardından sokaklar göle döndü, park halindeki bir otomobilin içine su doldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ise birçok kenti sağanak yağışa karşı tekrar uyardı.
Eyüpsultan'da sel! İstanbul'un yarısında farklı iklim yaşanıyor
2024-07-25 21:20:38   Güncelleme: 2024-07-25 21:20:38    

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) yaptığı yağış uyarılarının ardından şehrin bazı ilçelerinde şiddetli yağış etkili oldu. 

Sultangazi ve Eyüpsultan'da etkili olan yağışın ardından tıkanan rögarlar nedeniyle sokaklar göle döndü. Park halindeki bir otomobilin içine su dolarken, bazı araç sürücülerinin kaldırıma çıktıkları görüldü.

ON DAKİKALIK YAĞMURDA ARABAMIN İÇİ SU DOLDU

Otomobiline su dolan Murat Kurucu, On dakikalık yağmurda arabamın içi tamamıyla su doldu. 10 dakikalık yağmurun bu kadar yapmaması lazım normalde. Koştum baktım ki arabayı tamamen su almış. Hani bunun mağduriyeti ne olacak, bir çözüm yok yani. Yarım saat kırk dakika sonra geldi. Zaten araba suyun içinde kalmıştı kendi imkanlarımızla çıkardık suyun içinden. Normalde herhangi bir ekip yoktu, yani kendi imkanlarımızla ağabeylerimizle on dakika içinde geldik ki araba su içinde, geldik baktık araba suyun içindeydi. Ondan sonra yardım ettiler sağ olsunlar, çıkardık ama arabamın hali bu halde yani dedi.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Ordu ve Giresun hariç), ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarı, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) esmesi bekleniyor.

MGM'nin kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında da Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir ifadeleri yer aldı.