Ezhel'e 1 yıl 8 ay hapis cezası

Ezhel adıyla bilinen Sercan İpekçioğlu, 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak' suçlamasıyla açılan davada bugün hakim karşısına çıktı.
Ezhel'e 1 yıl 8 ay hapis cezası
2019-06-27 12:48:27   Güncelleme: 2019-06-27 12:48:27    

İstanbul Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İpekçioğlu 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İpekçioğlu ve avukatı Fuat Ekin'in katıldığı duruşmada Ezel aylık gelirinin 100 bin TL olduğunu beyan etti.

'Yurtdışında maruz kalmış olabilirim'

Uyuşturucu kullanmadığını, ancak yurt dışında bulunduğu süre zarfında uyuşturucu kullanılan ortamlarda bulunduğu için uyuşturucuya maruz kalmış olabileceğini savunan İpekçioğlu; hakimin kanında uyuşturucu madde tespiti yapıldığını hatırlatması üzerine İpekçioğlu, 'Çok sık yurt dışına gidiyorum. Avrupa'da bulunduğum ortamlarda, stüdyoda kullanan şahıslardan dolayı uyuşturucuya maruz kalmış olabilirim. Ben uyuşturucu kullanmadım' dedi.

Evindeki aramalarda da uyuşturucu bulunmadığını söyleyen İpekçioğlu, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

'Hollanda'da yasal'

İpekçioğlu'nun avukatı Ekin, müvekkilinin uyuşturucu madde bulundurmadığını ve kullanmadığını belirterek Hollanda'da esrarın serbest olduğunu ifade etti.

Müvekkilinin buradaki kafelerdeki müşterilerin kullandığı esrarın dumanına maruz kaldığını, kanında bu nedenle çok düşük miktarda uyuşturucu tespiti yapıldığını belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme İpekçioğlu'na 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cezayı 5 yıl süre ile erteledi.

Daha önce de dava açılmıştı

İpekçioğlu hakkında daha önce de şarkılarında kullandığı sözler ve görseller nedeniyle 'uyuşturucu madde kullanımını özendirme' suçundan iki ayrı dava açılmış, her iki dava da beraat ile sonuçlanmıştı.