Fatih Altaylı: Artık büyük kentlerimiz, dünyanın çeşitli suç örgütlerinin liderlerinin cirit attığı bir ülke haline geldi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, kırmızı bültenle aranan Sırp çete liderinin İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yakalanmasını hatırlatarak, 'artık büyük kentlerimiz uluslararası mafyanın kol gezdiği, dünyanın çeşitli suç örgütlerinin liderlerinin cirit attığı bir ülke haline geldi' diye yazdı.
Fatih Altaylı: Artık büyük kentlerimiz, dünyanın çeşitli suç örgütlerinin liderlerinin cirit attığı bir ülke haline geldi
2022-11-07 12:22:37   Güncelleme: 2022-11-07 12:22:37    

HaberTürk yazarı Altaylı, dün sosyal medya hesabından Sarıyer'de operasyonun gerçekleştiği villanın bahçesinde yapılan kazıdan bir video paylaşarak, 'İstanbul’da Sarıyer'deki Ormanada sitesi. Bir evin bahçesi 3 gündür emniyet güçleri tarafından kazılıyor. 2014’ten beri burada mukim bir Sırp mafya liderinin bahçesi. İddiaya göre mafya lideri gözaltında. Kazıda üç kadın cesedi bulunmuş. Uyuştucu kuryesi oldukları iddiası var Ormanada’daki komşuları adamı Boris diye tanıyorlar ve çok efendi bir adamdı diye şaşkınlar' diye yazmıştı. Kısa süre içerisinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Bugünkü yazısında söz konusu operasyonda sırp çete liderinin yakalanmasına dikkati çekenAltaylı, 'Muhtemelen olayı duyurmasak, resmi bir açıklama da olmayacaktı' diye yazdı.

'Gün geçmiyor ki, bir uluslararası mafya hesaplaşması olmasın, birkaç kişi ölmesin' diyen Altaylı, şu eleştirilerde bulundu:

'Yollarda Balkan ve Kafkas ülkelerine ait plakalar taşıyan Rolls Royce’lar, Bentley’ler, zırhlı Mercedes Maybach’lar, Lamborghini'ler, her biri birkaç milyon dolarlık otomobiller kol geziyor. Bir lokantada yemek yerken köşelerde karanlık tipli korumaların bir masadakileri koruduğunu görmek artık vakayı adiyeden oldu. Bunların yanına bir de Ortadoğu’yu karıştıran siyasi görünümlü terör örgütlerinin mensuplarını koyun. Nasıl bir barut fıçısının üzerinde oturduğumuzu anlayın.

Göçmenler nasıl ki Türkiye'nin beka sorunu ise, bu da aynı ölçüde bir beka sorunu.  Hepimizin kucağında büyüyen ve hepimizi tehdit eden bir sorun.'

Vehaber Menu