Fatih Altaylı: Davutoğlu’nun söylediği 'Parti genel başkanlarının imza yetkisi' Anayasa’da yok; bu şey saçmalık, zırvalık!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, 'Cumhurbaşkanı içeriden veya dışardan olsun, genel başkanlar her kararda doğrudan cumhurbaşkanı gibi imza yetkisine sahip olacak' sözlerini eleştirdi. 
Fatih Altaylı: Davutoğlu’nun söylediği
2023-01-09 14:38:54   Güncelleme: 2023-01-09 14:38:54    

Altaylı, 'Hani bunu tecrübesiz biri söylese anlarım da, Dışişleri Bakanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış, AK Parti’ye tarihindeki en büyük seçim zaferini kazandırmış bir siyasetçi söyleyince gerçekten anlamak zor oluyor. Çünkü söylediği şey mümkün değil. Olmaz. Olamaz' dedi. Altaylı, bu durumun anayasaya aykırı olduğunu söyledi. 

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

'Ahmet Davutoğlu’nun söylediği ,'Parti genel başkanlarının imza yetkisi' anayasada yok.

Anayasada olmayan bir yetkiyi cumhurbaşkanını kısıtlamak için kullanmak anayasayı değiştirmeden mümkün değil.

Yani Altılı Masa’dakilerin sıklıkla söylediği son olarak da Davutoğlu’nun ifade ettiği bu şey bir Amerikan tabiri ile 'Bull Shit.' Yani 'zırvalık'. Yani 'saçmalık'. Yani 'manasızlık'.

Bu saçmalığı dillendirmek yerine, 'Bizim cumhurbaşkanı adayımızın yol haritası Altılı Masa’da üzerinde mutabakata varılan metin olacaktır. Cumhurbaşkanı seçilen kişi bu yol haritasına uymazsa 6 parti, TBMM’de gereğini yapar. Ve cumhurbaşkanı’ın şimdiki gibi kafasına göre hareket etmesini engeller. Zaten demokrasi de bu demektir' deseler hem anayasal hem de demokratik bir söylem tutturmuş hem de seçmeni tedirgin etmemiş olurlar.

Ama kim bilir belki de amaçları seçmeni tedirgin etmek. Ne de olsa ayinesi iştir kişinin.'

Vehaber Menu