Fatih Altaylı: Gırtlağa kadar borçlu, ekonomisi batık, üç kuruşa takla atan Türkiye

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Atatürk Havalimanı'nda pistlerin yıkımına başlanmasına tepki göstererek 'Gırtlağa kadar borçlu, ekonomisi batık, dışarıdan gelecek üç kuruşa takla atan Türkiye, milyar dolarlık pistleri yok ediyoruz...' ifadelerini kullandı
Fatih Altaylı: Gırtlağa kadar borçlu, ekonomisi batık, üç kuruşa takla atan Türkiye
2022-05-17 12:00:24   Güncelleme: 2022-05-17 12:00:24    

Altaylı, 'Dünyanın en güzel ve en kullanışlı havalimanlarından birinin izi kalmasın, esamisi okunmasın istiyorlar. Dünyanın en zengin, bütçesi en fazla artı veren ülkesi Almanya, Berlin’deki bir havalimanının pistlerini ve terminal binalarını kullanmasa bile koruyor, ne olur ne olmaz diye yıkmıyor, yok etmiyor' dedi. Fatih Altaylı, şunları kaydetti:

'ALLAH MUHAFAZA YARIN ÖBÜR GÜN İKTİDAR FALAN DEĞİŞİRSE, BURAYA GERİ DÖNÜLMESİN'
'Biz gırtlağa kadar borçlu, ekonomisi batık, dışarıdan gelecek üç kuruşa takla atan Türkiye, milyar dolarlık pistleri yok ediyoruz. 12 milyon metrekareyi aşkın arazisi var Atatürk Havalimanı’nın. Pistler dışında her yanına ağaç diksen, fidan diksen yeter. Ama yetmiyor. İlla pistleri de kıracaklar. Kıracaklar ki, Allah muhafaza yarın öbür gün iktidar falan değişirse, yeni cici havalimanları bırakılıp da buraya geri dönülmesin, bir alternatif olmasın.

'YENİ BİR EVE TAŞINDINIZ DİYE, ESKİ EVİNİZİ YIKAR MISINIZ?'
Normalde, bir ülkede iktidarlar ülke varlıklarının seçenekleri olmasını isterler ama bizde tam tersi olur. Yahu bırakın devlet yönetmeyi falan, aile bütçesini yönettiğinizi varsayın. Yeni bir eve taşındınız diye, eski evinizi yıkar mısınız, kırar mısınız, parçalayıp, döker misiniz! Çok zengin olsanız bile böyle bir şeyi yapmazsınız değil mi!

'BORÇ HARÇ İÇİNDEYKEN BÖYLE BİR ŞEY YAPANA NE DERSİNİZ?'
Peki böyle bir şey yapana, üstelik de borç harç içindeyken, geçim sıkıntısı içindeyken böyle bir şey yapana ne dersiniz! Ona ne diyorsanız, bugün bunu yapana da aynı şeyi söyleyebilirsiniz. Hatta beterini söyleyebilirsiniz. Çünkü evini yıkan en azından kendi parası ile aldığı evi yıkmıştır. Burada yıkılan ise bu milletin oraya harcadığı milyarlarıdır.

Vehaber Menu