Fatih Altaylı hakkında 4 yıl hapis istemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu başkanı ve üyelerine kullandığı ifadeler nedeniyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında, 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret' suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.
Fatih Altaylı hakkında 4 yıl hapis istemi
2023-09-19 05:58:20   Güncelleme: 2023-09-19 05:58:20    

Fatih Altaylı, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Ne olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında, 'İhtiyaç duyulan konulara açıklık getirmek' amacıyla özel bir bölüm oluşturuldu. 'Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi' sorusuna, evlatlığın mirasçı olma hakkı bulunmadığı belirten Diyanet, 'Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz' yanıtını vermişti.

Fatih Altaylı, 17 Şubat'ta yazısında, 'Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da Diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var? Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin' ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı da Altaylı hakkında sosyal medya hesabından, 'Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu' iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, 'Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur' denilmişti.